Over Apple Configurator 1.7.1

Meer informatie over Apple Configurator 1.7.1.

Apple Configurator 1.7.1 is een aanbevolen update voor alle gebruikers van Apple Configurator. Met Apple Configurator kan iedereen gemakkelijk iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten in bulk configureren en implementeren op scholen, in bedrijven en in andere organisaties. Apple Configurator 1.7.1-update is beschikbaar in het paneel Updates van de Mac App Store. Apple Configurator 1.7.1 vereist OS X Yosemite en iTunes 12 of hoger.

Nieuw in Configurator 1.7.1

• Verhelpt een probleem voor gebruikers in bepaalde landen en regio's waar ten onrechte wordt aangegeven dat iTunes moet worden bijgewerkt wanneer apps worden geïnstalleerd, zelfs als de nieuwste versie van iTunes al is geïnstalleerd. Als u na het bijwerken naar Apple Configurator 1.7.1 het bericht 'iTunes moet worden bijgewerkt' nog steeds ziet, start u de Mac opnieuw op.

Apple Configurator vervangt het iPhone-configuratieprogramma. Sinds de release van iOS 8 wordt het iPhone-configuratieprogramma niet langer ondersteund en is het ook niet meer beschikbaar als download.

Als u een iOS-configuratieprofiel wilt maken of installeren, gebruikt u Apple Configurator of een MDM-oplossing (Mobile Device Management) zoals Profielbeheer (inclusief OS X Server).

De mogelijkheid om het iOS-consolelogbestand weer te geven (voorheen beschikbaar in het iPhone-configuratieprogramma), is een functie van het Xcode-ontwikkelingsprogramma en externe programma's.