iBooks Author: Automatisch opgeslagen bestanden kunnen groter zijn dan verwacht

Sommige gebruikers merken mogelijk dat hun iBooks Author-bestanden (.iba) groter zijn dan verwacht in OS X Lion v10.7.4 en ouder vanwege de manier waarop de functie voor automatisch opslaan van Lion informatie over eerdere versies van het bestand opslaat.

Werk bij naar de nieuwste versie van OS X.

Nadat je de software hebt bijgewerkt, nemen je bestaande iBooks Author-bestanden niet minder ruimte in, maar krijgen aanvullende revisies en nieuwe bestanden niet dezelfde problemen met de bestandsgrootte. Als je weinig schijfruimte hebt, kun je een deel van deze ruimte vrijmaken door het iBooks Author-bestand in de Finder te dupliceren en het origineel te verwijderen. Eerdere versie-informatie voor dit bestand wordt verwijderd en de nieuwe versie gebruikt minder schijfruimte.

Opmerking: dit heeft geen invloed op versie-informatie die wordt gebruikt door iBooks Author bij het publiceren of exporteren van je boek.