Numbers '09: Een tabel toevoegen

Hoewel de meeste sjablonen een of meer vooraf gedefinieerde tabellen bevatten, kun je ook zelf tabellen toevoegen aan een Numbers-spreadsheet.

Manieren om een ​​tabel toe te voegen:

• Klik op 'Tabellen' in de werkbalk en kies een vooraf gedefinieerde tabel uit het venstermenu.

• Je kunt je eigen vooraf gedefinieerde tabellen toevoegen aan het venstermenu.

• Kies 'Voeg in' > 'Tabel' en selecteer het type tabel.

• Als je een nieuwe tabel wilt maken op basis van één cel of meerdere aangrenzende cellen in een bestaande tabel, selecteer je de cel of cellen en sleep je de selectie naar een lege locatie op het blad. Om waarden in de geselecteerde cellen in de oorspronkelijke tabel te behouden, hou je de Option-toets ingedrukt tijdens het slepen.

• Als je een nieuwe tabel wilt maken op basis van een volledige rij of kolom in een bestaande tabel, klik je op de verwijzingstab die bij de rij of kolom hoort, druk je op de verwijzingstab en sleep je de rij of kolom naar een lege locatie op het blad. Om waarden in de kolom of rij in de oorspronkelijke tabel te behouden, hou je de Option-toets ingedrukt tijdens het slepen.