Pages: regelnummers toevoegen aan documenten

In Pages kun je regelnummers toevoegen aan tekst door deze stappen te volgen

1. Klik buiten het hoofdgedeelte van het document zodat het invoegpunt niet zichtbaar is.

2. Maak een nieuw zwevend tekstobject aan.

3. Klik nogmaals buiten het hoofdgedeelte van het document zodat het invoegpunt niet zichtbaar is.

4. Sleep het tekstvak naar de zijkant van het hoofdgedeelte.

5. Maak het tekstvak hoog en dun.

6. Typ de nummers die je in het tekstvak wilt gebruiken.

7. Selecteer het tekstvak.

8. Kies in het menu 'Opmaak' de optie 'Geavanceerd' en kies vervolgens 'Verplaats object naar basissectie'.

De regelnummers die je hebt aangemaakt, verschijnen nu op alle pagina's (ze gaan echter niet over op andere secties).

Tip: als je deze opmaak opnieuw wilt gebruiken, bewaar je het document als sjabloon.