Macs met Intel: problemen oplossen na gebruik van de SMC Firmware Updater

Bij het upgraden van de SMC-firmware (System Management Controller) op een Mac met Intel treden er problemen op als de stroomtoevoer is onderbroken tijdens het bijwerken of als de installatie van de firmware-update om andere redenen niet heeft gewerkt. Er kunnen problemen optreden bij het opstarten, het weergeven van video, het activeren van de slaapstand of er kunnen problemen zijn met het geluid van de ventilator.

Als het niet lukt om firmware te installeren op een Mac met Intel met behulp van de SMC Firmware Updater, of als de stroom is uitgevallen tijdens het installeren van een SMC-firmware-update, probeer je het installatieprogramma opnieuw uit te voeren door er dubbel op te klikken en de instructies te volgen. De SMC Firmware Updater is opgeslagen in de map 'Hulpprogramma's', in de map 'Programma's.

Stel de SMC indien nodig opnieuw in.

Als het opnieuw uitvoeren van de SMC Firmware Updater niet lukt, moet je mogelijk de SMC opnieuw instellen voordat je opnieuw probeert deze bij te werken.