Mac-notebooks: de functie 'Negeer trackpad als muis of draadloos trackpad is aangesloten' inschakelen

Lees hier waar je de functie 'Negeer trackpad als muis of draadloos trackpad is aangesloten' vindt. Hiermee kun je het ingebouwde invoerapparaat van een Mac-notebook uitschakelen wanneer een extern invoerapparaat is aangesloten.

De optie om 'Negeer trackpad als muis of draadloos trackpad is aangesloten' in of uit te schakelen op een Mac-notebook vind je in Systeemvoorkeuren:

OS X v10.7 Lion of OS X Mountain Lion v10.8

1. Kies in het Apple-menu () de optie Systeemvoorkeuren.

2. Kies in het menu Weergave de optie Toegankelijkheid.

3. Klik op het paneel 'Muis en trackpad'.

OS X v10.6 Snow Leopard

1. Kies in het Apple-menu () de optie Systeemvoorkeuren.

2. Kies in het menu Weergave de optie Universele toegang.

3. Klik op het paneel 'Muis en trackpad'.

Meer informatie

Raadpleeg 'Hoe bepaal je of je notebook een Multi-Touch-trackpad heeft' om te bepalen of je Mac-notebook een Multi-Touch-trackpad heeft.

Als je meer wilt weten over Macs met een Multi-Touch-trackpad en trackpadgebaren, raadpleeg je: