Veelgestelde vragen over Bluetooth-headsets voor de Mac

Lees hier het antwoord op veelgestelde vragen over het gebruik van Bluetooth-headsets met een Mac.

Hoe configureer ik een Bluetooth-headset op mijn Mac?

Als in de Mac een Bluetooth-module is geïnstalleerd of als u een USB Bluetooth-adapter gebruikt, kunt u een draadloze, Bluetooth-headset gebruiken voor de invoer en uitvoer van audio. Wanneer u de Mac hebt gekoppeld met de headset, treedt deze op als microfoon en luidspreker van de Mac.

Hoe schakel ik het geluid op een Bluetooth-headset uit?

Raadpleeg Geluid op een Bluetooth-headset uitschakelen voor meer informatie over hoe u het geluid op een Bluetooth-headset uitschakelt en als u toch nog geluid hoort nadat u het volume hebt gedempt.

Wat als ik statisch geluid op mijn Bluetooth-headset hoor?

Andere draadloze apparaten kunnen niet alleen storingen veroorzaken die u als statisch geluid ervaart, maar ook andere problemen met de Bluetooth-headset. Raadpleeg Statisch geluid bij Bluetooth-headset voor meer informatie.

Waarom worden mijn interne luidsprekers en niet mijn Bluetooth-headset gebruikt wanneer ik mijn computer uit de sluimerstand haal?

Wanneer u de Mac uit de sluimerstand haalt, wordt opnieuw de standaardaudio-uitvoer gebruikt en niet de Bluetooth-headset. Als u muziek afspeelt via de Bluetooth-headset voordat de Mac in de sluimerstand wordt gezet, wordt de muziek verder afgespeeld via de standaardaudio-uitvoer. Hierdoor wordt onnodig gebruik van de batterijen in de Bluetooth-headset vermeden. De Bluetooth-headset opnieuw als uitvoermethode kiezen:

1. Open Systeemvoorkeuren.

2. Klik op Geluid.

3. Klik op het tabblad Uitvoer.

4. Kies de Bluetooth-headset in de lijst.

U kunt ook de Bluetooth-menubalk gebruiken om de verbinding met de headset te herstellen.

Hoe gebruik ik een Bluetooth-headset met iChat?

Een draadloze Bluetooth-headset kan voor de invoer en uitvoer van iChat-audio worden gebruikt.

Wat doe ik als mijn muis traag reageert wanneer ik mijn Bluetooth-headset gebruik?

Als een Apple Wireless Mouse traag reageert (of niet goed werkt) wanneer u een Bluetooth-headset gebruikt, moet de bijbehorende firmware wellicht worden bijgewerkt.

Wat doe ik als onderdelen in mijn voorkeurenpaneel Bluetooth (of de Bluetooth-menubalk) grijs zijn weergegeven of niet beschikbaar zijn?

Onderdelen in het voorkeurenpaneel of de menubalk (ook headsets) kunnen grijs worden weergegeven of onbeschikbaar zijn als op de Mac een aangepaste installatie van Mac OS X is uitgevoerd en het BSD-subsysteem niet is geïnstalleerd. Raadpleeg Onderdelen in het voorkeurenpaneel Bluetooth zijn niet beschikbaar voor meer informatie, bijvoorbeeld hoe u het BSD-subsysteem opnieuw installeert.