Vereisten voor de Software Update-service

Als u via macOS Server een lokale Software Update Server configureert, kunnen Apple software-updates worden gedownload en geïnstalleerd vanaf die lokale server.

Vereisten voor het hosten van een Software Update Server

DNS (Domain Naming Service)

Voor de Software Update-service moet de server geregistreerd zijn bij DNS en moet de naamoplossing correct plaatsvinden. Clients hanteren de DNS-naam van de server om updates te downloaden.

Servers en poorten

De synchronisatiemodule raadpleegt de volgende openbare Software Update Servers op doelpoort 80:

http://swscan.apple.com

http://swquery.apple.com

http://swdownload.apple.com

http://swcdn.apple.com

De server (http://swcdn.apple.com) verwijst momenteel door naar het contentdistributienetwerk van Akamai, waar de updates worden gehost. Het IP-adres waarnaar http://swcdn.apple.com verwijst, kan in de loop der tijd of per regio verschillen.

In OS X Mountain Lion 10.8 of hoger raadpleegt de synchronisatiemodule tevens de volgende openbare Software Update Server op doelpoort 443:

https://swdist.apple.com

Proxy

Proxyservers met identiteitscontrole worden door de synchronisatiemodule niet ondersteund. Daardoor worden updates niet weergegeven door de server. De synchronisatiemodule werkt mogelijk wel met proxyservers zonder identiteitscontrole en transparante proxyservers, maar Apple adviseert rechtstreekse toegang van de Software Update Server tot de hierboven genoemde openbare Software Update Servers.

Vaste netwerkverbinding met het internet

Om Software Update Server te kunnen gebruiken, moet de server een vaste verbinding hebben met het internet. Het wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat de server rechtstreeks toegang heeft tot de URL's die in het gedeelte 'Servers en poorten' hierboven worden genoemd. Als Software Update Server de contentservers van Apple niet kan bereiken, vindt er een nieuwe poging plaats bij de eerstvolgende geplande synchronisatie, 24 uur later.