Apple Thunderbolt-adapters: veelgestelde vragen

Leer hier meer over de Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter en de Apple Thunderbolt-naar-FireWire-adapter.

Welke computers bieden ondersteuning voor deze Thunderbolt-adapters?

Alle met Thunderbolt uitgeruste computers bieden ondersteuning voor deze adapters. De adapters vereisen OS X Lion v10.7.4 of hoger. Als u de Apple Thunderbolt-naar-Ethernet-adapter gebruikt op met Thunderbolt uitgeruste Macs die voor juni 2012 op de markt zijn gebracht, moet u de Thunderbolt-software-update 1.2.1 installeren.

Waar kan ik de adapters op aansluiten?

Sluit deze rechtstreeks aan op de Thunderbolt-poort van uw Mac. U kunt deze ook aansluiten op externe apparaten, zoals een Apple Thunderbolt Display, of andere apparaten met meerdere Thunderbolt-poorten.

Zijn er andere vereisten voor het gebruik van de adapters?

Als u meerdere apparaten aansluit (‘serieschakeling’), moet minstens één computer in de Thunderbolt-keten optreden als host.

Kunnen andere apparaten in de Thunderbolt-keten de prestaties van deze adapters beïnvloeden?

Ja. Apparaten voor massaopslag en andere apparaten met een hoge bandbreedte kunnen de prestaties van deze adapters beïnvloeden. Als u problemen ondervindt bij het mengen van de Thunderbolt-adapters met dergelijke apparaten, sluit u de apparaten rechtstreeks aan op een andere Thunderbolt-poort van de computer of sluit u deze aan op een apparaat met een lage bandbreedte in de Thunderbolt-keten.

Hoeveel stroom levert de Thunderbolt-naar-FireWire-adapter via de bus?

De Thunderbolt-naar-FireWire-adapter levert tot wel 7 W stroom via de bus. Dit is voldoende voor de meeste FireWire-apparaten maar sommige apparaten of apparaatketens vereisen mogelijk meer stroom.

Kunnen deze adapters worden aangesloten op apparaten zonder ondersteuning voor Thunderbolt?

Nee. Hoewel deze adapters dezelfde connector als een Mini DisplayPort-adapter gebruiken, werken deze niet op een computer zonder ondersteuning voor Thunderbolt.

Mijn Mac mini (medio 2011) gaat niet in sluimerstand wanneer een Apple Thunderbolt-naar-Ethernet-adapter is aangesloten. Is er een manier om dit probleem te omzeilen?

Ja. Mac mini-computers worden geleverd met ingebouwde Ethernet-connectors. Gebruik de ingebouwde connector in plaats van de Tunderbolt-naar-Ethernet-adapter. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over Thunderbolt-technologie en -apparaten raadpleegt u de volgende artikelen: