Apple Deployment Programs: upgrade van account uitvoeren voor toegang tot alle programma's

Sinds februari 2014 bieden de Apple Deployment Programs naast het Volume Purchase Program (VPP) ook nieuwe programma's. Als je je voor deze datum hebt ingeschreven voor het VPP, moet je je account upgraden naar een Apple Deployment Programs-account. Zodra je de upgrade hebt uitgevoerd, kun je je inschrijven voor extra programma's en heb je toegang tot extra functies zoals het aanmaken van beheerdersaccounts. Volg de stappen in dit artikel om de upgrade van de account uit te voeren.

VPP voor bedrijven

Wanneer je voor het eerst inlogt bij de website voor Apple Deployment Programs, wordt automatisch de upgrade van je VPP-account naar een Apple Deployment Programs-account uitgevoerd. Je account kan dan extra beheerdersaccounts aanmaken om apps en boeken in de VPP Store te kopen. Voor toegang tot deze voorziening moet je twee-staps-verificatie voor je account inschakelen.

Opmerking: uit veiligheidsoverwegingen duurt het inschakelen van twee-staps-verificatie mogelijk tot wel 72 uur, afhankelijk van de sterkte van het huidige wachtwoord.

VPP voor onderwijsinstellingen

Als je al als onderwijsinstelling bent ingeschreven voor het VPP, heb je een Program Manager- of Program Facilitator-account. Op basis hiervan moet je de upgrade al dan niet zelf uitvoeren (meer informatie hieronder).

Program Manager (Agent)

Program Manager-accounts worden gebruikt om Program Facilitators (beheerders) aan te maken. Een Program Manager-account heet nu een Agent-account. Volg hieronder de stappen van 'Een upgrade van een account uitvoeren'.

Als je nieuwe beheerders wilt blijven toevoegen zonder een upgrade van de account uit te voeren, moet je nog steeds twee-staps-verificatie inschakelen voor je account. Opmerking: uit veiligheidsoverwegingen duurt het inschakelen van twee-staps-verificatie mogelijk tot wel 72 uur, afhankelijk van de sterkte van het huidige wachtwoord.

Program Facilitator (beheerder)

Program Facilitators (beheerders) kunnen alleen inloggen bij de VPP Store maar niet bij de website voor Apple Deployment Programs. Je kunt geen upgrade van dit type account uitvoeren, maar ze kunnen wel worden verplaatst naar een nieuwe Agent-account als de Program Manager de upgrade van de account uitvoert.

Een upgrade van een account uitvoeren

Voer de upgrade uit als je een onderwijsinstelling met een Program Manager-account bent en de instelling wilt inschrijven voor andere implementatieprogramma's zoals het Device Enrollment Program of Apple ID voor studenten.

1. Schrijf je opnieuw in voor het juiste VPP-programma op deploy.apple.com met een ander e-mailadres dan je bestaande account. Er wordt een nieuwe Apple ID voor je aangemaakt. Zodra de inschrijving is goedgekeurd (je ontvangt een e-mail), stuur je een aanvraag via het juiste webformulier:

2. Kies 'Other' (Andere) in het venstermenu.

3. In het onderdeel 'Please tell us more' (Vertel ons meer) van het formulier leg je uit dat je de VPP-accountgegevens wilt overbrengen naar de nieuwe Apple ID. Vermeld zowel de Apple ID van de Program Manager als de Apple ID van de nieuwe Agent van het programma die op deploy.apple.com is aangemaakt. Voeg ook de Apple ID's toe van alle Program Facilitators die je naar de nieuwe account wilt verplaatsen.

4. Vul de rest van het formulier in en verstuur het.

Nadat de upgrade van de account is uitgevoerd:

• Je kunt andere Apple Deployment Programs aanvragen, die in jouw land of regio beschikbaar zijn.

• Program Facilitators verschijnen als beheerders onder de nieuwe account van deploy.apple.com.

• Je kunt nieuwe beheerders aanmaken die ook zelf weer nieuwe beheerders kunnen aanmaken.

• Je kunt kiezen welk programma of welke programma's de nieuwe beheerders kunnen beheren als je voor meerdere programma's bent ingeschreven.