Over Apple Deployment Programs en Apple ID

Lees hier meer over de Apple ID's die je gebruikt om Apple Deployment Programs te beheren.

Dit artikel gaat over Apple Deployment Programs op deploy.apple.com. Als je Apple School Manager gebruikt via school.apple.com, raadpleeg je Apple School Manager Help. Als je Apple Business Manager gebruikt, raadpleeg je Apple Business Manager Help.

Er zijn twee soorten accounts die je kunt gebruiken om Apple Deployment Programs te beheren: Agent-accounts en beheerdersaccounts. Beide vereisen een Apple ID met twee-staps-verificatie.

Agent-accounts

Wanneer je je voor het eerst aanmeldt voor een Apple Deployment Program, moet je een nieuwe Apple ID aanmaken. Daarna configureer je twee-staps-verificatie voor de Apple ID. Deze Apple ID is de Agent-account om je aan te melden. Nadat je je voor het eerst hebt aangemeld, kun je de nieuwe Agent-account ook gebruiken om je in te schrijven bij andere Apple Deployment Programs die in je land of regio beschikbaar zijn.

Het Device Enrollment Program (DEP) en Volume Purchase Program (VPP) zijn Apple Deployment Programs. Als je al een Agent Apple ID hebt voor een van deze programma's, kun je deze gebruiken om je in te schrijven bij het andere programma door in te loggen op deploy.apple.com.

Met een Agent-account kun je de voorwaarden voor Apple Deployment Programs goedkeuren, apps kopen via het VPP, leveranciers en apparaten beheren in het DEP en beheerdersaccounts aanmaken.

Beheerdersaccounts

Wanneer je een beheerdersaccount aanmaakt, kun je kiezen tot welke programmabronnen de beheerder toegang heeft. Je kunt elk beheerdersaccount apart configureren voor toegang en functionaliteit. Een beheerder kan een of meer van de volgende handelingen uitvoeren:

• Aankopen doen in de VPP Store

• Apparaten toewijzen aan een MDM-server (Mobile Device Management)

• Andere beheerdersaccounts aanmaken

Elke beheerdersaccount die je aan de programma's toevoegt, moet een e-mailadres gebruiken dat momenteel niet aan een Apple ID is gekoppeld. Vervolgens configureer je twee-staps-verificatie.

Op een Mac, iPhone, iPad of iPod touch kun je deze beheerders- of Agent-accounts niet gebruiken voor de iTunes Store, App Store, 'Zoek mijn Mac' of 'Zoek mijn iPhone'.