iMac (24-inch, M1, 2021, twee poorten) - Ventilator

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 2,5-mm dopschroevendraaier

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Ondersteuningswiggen

• Torx T3-schroevendraaier

Verwijderen

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de T3-schroef (923-05558) te verwijderen uit de ventilator (1).

2. Gebruik de 2,5-mm dopschroevendraaier om de 2,5-mm zeskantschroef (923-05573) te verwijderen uit het moederbord (2).

3. Leg de behuizing neer op de achterkant met de bovenkant naar je toe.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om het polyesterfolie op de ventilatorflexkabel te verwijderen.

5. Gebruik het zwarte staafje om de vergrendelingshendel aan het einde van de flexkabelconnectors van de ventilator omhoog te klappen.

6. Open het ESD-veilige pincet en steek één pootje onder de ventilatorflexkabel. Schuif het ESD-veilige pincet nu voorzichtig in de richting van de ventilator om de lijm tussen de ventilatorflexkabel en het moederbord los te maken.

•  Voorzichtig: raak de kleine onderdelen op het moederbord niet aan. Houd het pincet evenwijdig aan het oppervlak van moederbord om schade te voorkomen.

7. Plaats het zwarte staafje onder de ventilatorflexkabel. Trek vervolgens de flexkabel van de ventilator uit de connector.

•  Voorzichtig: let erop dat je de ventilatorflexkabel niet buigt of verdraait.

8. Zet de behuizing rechtop.

9. Gebruik de 2,5-mm dopschroevendraaier om negen 2,5-mm zeskantschroeven te verwijderen uit het moederbord:

• (1–5): (923-05573)

• (6–9): (923-05556)

10. Kantel het moederbord een klein stukje van de behuizing af, zoals aangegeven (1). Schuif vervolgens de zijkant van de ventilator onder het moederbord uit om de ventilator uit de behuizing te verwijderen (2).

•  Voorzichtig: let erop dat je het moederbord niet buigt wanneer je het kantelt.

Montage

1. Kantel het moederbord een klein stukje naar voren (1). Schuif vervolgens de zijkant van de ventilator onder het moederbord (2). Zorg dat de schroefgaten in de ventilator en het moederbord precies boven de schroefgaten in de behuizing zitten.

2. Schuif het uiteinde van de ventilatorflexkabel in de connector. Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag.

3. Druk de polyesterfolie over het uiteinde van de ventilatorflexkabel.

4. Druk op de flexkabel van de ventilator om deze vast te plakken aan het moederbord.

• Belangrijk: sluit eerst de ventilatorflexkabel op het moederbord aan als je een nieuwe ventilator installeert. Verwijder vervolgens de afdekstrips van de flexkabel van de ventilator en druk op de flexkabel om deze vast te plakken aan het moederbord.

5. Gebruik de T3-schroevendraaier om de T3-schroef (923-05558) terug te plaatsen in de ventilator.

6. Gebruik de 2,5-mm dopschroevendraaier om de tien 2,5-mm zeskantschroeven terug te plaatsen in het moederbord:

• (1–6): (923-05573)

• (7–10): (923-05556)

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: