Een nieuw boek in iBooks Author aanmaken met dezelfde look-and-feel van een eerder aangemaakt boek

Ontdek hoe je een sjabloon aanmaakt, een nieuwe interne ID aan je boek geeft of je boek dupliceert als een nieuw boek.

Als je een bestaand boek dupliceert met 'Archief' > 'Dupliceer' of door een kopie van je boek te maken in de Finder, wordt het duplicaat door de iBooks Store beschouwd als hetzelfde boek als het origineel. Als je het duplicaat verzendt naar de iBooks Store, wordt het behandeld als een update van het bestaande boek.

Gebruik een van de drie onderstaande methoden om een uniek boek aan te maken met dezelfde look en feel als een eerder boek dat in de iBooks Store als nieuw wordt behandeld:

Een sjabloon maken

Als je de look-and-feel van een boek opnieuw wilt gebruiken, maak je een sjabloon op basis van je origineel:

1. Open je boek in iBooks Author.

2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm 'Archief' > 'Bewaar als sjabloon'. De sjabloon wordt toegevoegd aan de sjabloonkiezer.

Als je de sjabloon wilt gebruiken:

1. Open iBooks Author.

2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm 'Archief' > 'Nieuw' in 'Sjabloonkiezer'.

3. Kies je nieuwe sjabloon.

Het boek een nieuwe intern identificatienummer geven

1. Open je boek in iBooks Author.

2. Kies in het menu bovenaan het computerscherm 'Archief' > 'Stel opnieuw in voor iBooks Store'.

Bij opnieuw instellen voor iBooks Store krijgt het boek waaraan je werkt een nieuwe intern identificatienummer (GUID). Wanneer je het boek verzendt naar de iBooks Store, wordt het gekoppeld aan een unieke Store-ID (artikelnummer).

Wanneer je ervoor kiest om opnieuw in te stellen, verschijnt er een bericht waarin je wordt gevraagd of je zeker weet dat je je boek opnieuw wilt instellen:

• Klik op 'Stel opnieuw in' om door te gaan.

• Klik op 'Annuleer' om te annuleren.

• Klik op 'Meer informatie' om dit artikel te openen.

Er is geen visuele bevestiging dat het interne identificatienummer is bijgewerkt.

Het boek als een nieuw boek dupliceren

1. Open je boek in iBooks Author.

2. Houd de 'Option-toets' op het toetsenbord ingedrukt.

3. Kies in het menu bovenaan het computerscherm 'Archief' > 'Dupliceer als nieuw boek'.

'Dupliceer als nieuw boek' dupliceert het boek waaraan je werkt. Het duplicaat heeft een uniek intern identificatienummer (GUID). Wanneer je het boek verzendt naar de iBooks Store, wordt het gekoppeld aan een unieke Store-ID (artikelnummer).

Verschil tussen opnieuw instellen en dupliceren

Met 'Stel opnieuw in' voor iBooks Store’ wordt het huidige boek bijgewerkt.

Met 'Dupliceer als nieuw boek' wordt een bijgewerkte kopie gemaakt terwijl het huidige boek ongewijzigd blijft.

Meer informatie

Als je 'Archief' > 'Dupliceer' kiest, wordt je boek gekopieerd zonder dat het interne identificatienummer wordt bijgewerkt. Als je het boek eerder hebt gepubliceerd, wordt het gepubliceerd als een update van een bestaand boek in plaats van een nieuw boek wanneer je het duplicaat verzendt naar de iBooks Store.