iBooks Author: videocontent met een bijschriftspoor toevoegen

Met iBooks Author kun je prachtige Multi-Touch-boeken maken voor de iPad. Om ervoor te zorgen dat alle leden van het publiek van je boek kunnen genieten, kun je video met bijschriften toevoegen.

Als je het Scenarist-bestand hebt (een bestandsstructuur voor bijschriften, meestal met de bestandsextensie .scc) en het filmbestand zonder bijschriften, kun je Compressor gebruiken om het bijschriftspoor in te voegen in het filmbestand. Compressor codeert het in een QuickTime-bestand via deze stappen:

1. Start Compressor.

2. Selecteer 'Add File' (Voeg bestand toe) in het venster 'Batch'. Kies je film en open deze om die aan het project toe te voegen.

3. Selecteer het filmbestand in het venster 'Batch'. Klik vervolgens op de knop 'Inspector' om het venster 'Inspector' te openen.

4. Klik op het tabblad 'Additional Information' (Aanvullende informatie) in het venster 'Inspector'.

5. Klik onder de tekst 'Closed Caption file' (Bijschriftbestand) op de knop 'Choose…' (Kies).

6. Ga naar het .scc-bestand op de harde schijf en klik op de knop Open.

7. Zoek op het tabblad 'Settings' (Instellingen) een instelling die compatibel is met iOS in de map 'Apple/Apple Devices' (Apple/Apple apparaten).

8. Sleep deze instelling naar het filmbestand in het venster 'Batch'.

9. Klik op de knop 'Submit' (Verstuur) in het venster Batch.

10. Voer op het blad dat verschijnt een naam voor de taak op.

11. Als je een Apple Qmaster-cluster hebt, selecteer je je cluster of 'Deze computer'.

12. Stel een prioriteit in.

13. Klik op 'Submit' (Verstuur).

14. De status van je Compressor-taak wordt weergegeven in het venster 'History' (Geschiedenis).

Wanneer de taak is voltooid, kun je op het vergrootglassymbool in het venster 'History' (Geschiedenis) klikken om het gecodeerde bestand weer te geven in de Finder. Je kunt dit bestand gebruiken met iBooks Author of publiceren met Course Manager in een iTunes U-cursus.

Meer informatie

Je moet beginnen met een Scenarist-bestand (herkenbaar aan de bestandsextensie .scc). Je kunt deze bestanden maken met apps van andere fabrikanten, zoals MovieCaptioner, MacCaption en CapScribe Open. Deze apps van andere fabrikanten bieden de mogelijkheid om transcripten te importeren, ze te bewerken met tijdgegevens, gegevens voor bijschriften te coderen in de benodigde structuur en de gegevens voor bijschriften in te voegen in een QuickTime-bestand ter voorbereiding op toevoeging ervan aan je iBooks Author-project.

Er zijn ook postproductiebedrijven die het hele proces voor bijschriften voor je kunnen afhandelen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.