Mountain Lion: een systeem, waarbij FIPS is ingeschakeld, configureren en onderhouden

Lees hier hoe je een systeem met OS X Mountain Lion, waarbij FIPS is ingeschakeld, configureert en onderhoudt.

De cryptografische module van OS X Mountain Lion vereist een extra configuratiestap om het systeem in ‘FIPS-modus’ te plaatsen voor volledige compatibiliteit. Het installatieprogramma voor FIPS-beheer moet worden verkregen en geïnstalleerd op het systeem door de systeembeheerder (Crypto Officer).

De FIPS-beheertools installeren

Raadpleeg de Crypto Officer Role Guide voor complete instructies voor de installatie van het FIPS-beheer en het beheer zelf, naast de compatibiliteit van FIPS 140-2 met OS X Mountain Lion v10.8.

Het installatieprogramma voor FIPS-beheer is hier beschikbaar. Raadpleeg de Crypto Officer Role Guide voor complete instructies voor de installatie van het FIPS-beheer en het beheer zelf, naast de compatibiliteit van FIPS 140-2 met OS X Mountain Lion v10.8.

1. Log in als een beheerder bij het systeem op de doelcomputers waarop je de tools gaat installeren.

2. Dubbelklik op het pakket FIPS Administration Installer.

3. Klik op 'Ga door' nadat je de informatie op de pagina 'Introductie' hebt gelezen.

4. Klik op 'Ga door' nadat je de informatie op de pagina 'Leesmij' hebt gelezen. Je kunt indien nodig ook de informatie op deze pagina afdrukken of bewaren.

5. Klik op 'Ga door' nadat je de softwarelicentieovereenkomst op de pagina 'Licentie' hebt gelezen. Je kunt indien nodig ook de informatie op deze pagina afdrukken of bewaren.

6. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met de voorwaarden van de softwarelicentie. In het andere geval klik je op 'Niet akkoord'. Je verlaat dan het installatieprogramma.

7. Selecteer het OS X-volume om de FIPS-beheertools te installeren. Klik vervolgens op 'Ga door' op de pagina 'Doelvolume kiezen'. De FIPS-beheertools mogen alleen op het opstartvolume worden geïnstalleerd.

8. Klik op de knop 'Installeer'.

9. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerdersaccount in.

10. Klik op 'Ga door met installatie' en houd er rekening mee dat de computer herstart moet worden zodra de installatie is voltooid.

11. Klik op 'Herstart'.

Probleemoplossing

Gebruik de volgende stappen in geval van problemen:

1. Herstart het systeem in de modus voor één gebruiker. Raadpleeg: Opstarten in de modus voor één gebruiker.

2. Controleer het system.log voor meer informatie over gedetecteerde problemen. Het logbestand van het systeem bevindt zich hier: /var/log/system.log

3. Voer het installatieprogramma opnieuw uit als problemen met de tools worden aangetroffen. Probeer het vervolgens opnieuw.

4. Als de validatie van de integriteit van de beveiligingsmodule mislukt is, installeer je OS X Mountain Lion en beschikbare software-updates opnieuw en installeer je vervolgens deze tool opnieuw.

5. Zoek informatie over FIPS op Apple Support als je het probleem nog steeds niet kunt identificeren.

• Opmerking: als je verdere assistentie nodig hebt, kun je contact opnemen met AppleCare voor support.

Meer informatie

Informatie voor OS X Lion v10.7

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.