Apps installeren in iOS 9 en iOS 10 via MDM

Met Mobile Device Management (MDM) en het Volume Purchase Program (VPP) kun je apps installeren op apparaten die niet geschikt zijn voor iOS 11.

Als je iOS-apparaten hebt die niet geschikt zijn voor iOS 11, moet je mogelijk de laatste versie van een app installeren die nog compatibel was met iOS 9 of iOS 10. Met MDM en VPP kun je deze apps installeren via een licentietoewijzing op basis van apparaat (of een licentietoewijzing op basis van gebruiker, als je MDM gebruikmaakt van de nieuwste versie van het MDM-protocol).

Gebruikers kunnen deze apps ook downloaden vanuit hun aankoopgeschiedenis in de App Store. Als de apps nog niet voorkomen in de aankoopgeschiedenis van een gebruiker, kun je via MDM een licentie voor de apps toewijzen.

Als je zelf geen beheerder bent, lees je hier hoe je een app installeert voor een oudere versie van iOS.