Over de cd voor herstellen van firmware (Intel-Macs)

Dit artikel bevat informatie over de cd voor het herstellen van de firmware die bij Intel-Macs wordt geleverd.

Met deze cd kun je de firmware herstellen van een Intel-Mac.

Opmerking: als je de firmware herstelt, worden sommige voorkeuren van je computer teruggezet naar de standaardinstellingen.

Hiermee kun je de firmware alleen herstellen na een onderbroken of mislukte update. Als je computer zich al in deze staat bevindt, moet je de software downloaden en de cd maken op een andere Mac-computer, of je kunt dit laten doen door een Apple Store of een door een erkende Apple serviceprovider. Deze cd kan worden gemaakt op een PowerPC- of Intel-Mac, maar werkt alleen met Intel-Macs.

Opmerking: deze cd kan niet worden gebruikt om de firmware van een Intel-Mac terug te zetten naar een eerdere versie als er al een succesvolle update is uitgevoerd.

De juiste schijfkopie van de cd voor het herstellen van de firmware downloaden

Je kunt de software voor de cd voor het herstellen van de firmware downloaden van Apple Downloads. Verschillende computers gebruiken verschillende versies van de herstel-cd. Elke downloadpagina bevat een tabel waarin je kunt zien welk model geschikt is voor welke herstel-cd. Om de modelinformatie van je Mac (modelaanduiding) ​​te zien, volg je deze stappen op de computer waarop je de cd gaat gebruiken:

1. Kies in het Apple-menu de optie 'Over deze Mac'.

2. Klik op de knop 'Meer info’. Systeemprofiel wordt geopend.

3. De modelaanduiding staat in het hardwareoverzicht, wat het eerste venster is dat je zou moeten zien. De aanduiding ziet er ongeveer zo uit: 'MacBookPro 2,1'.

4. Vergelijk de modelinformatie met de lijst op de downloadpagina om de juiste schijfkopie van de cd voor het herstellen van de firmware te downloaden voor je computer.

Firmware herstellen met een herstel-cd

Om de firmware van je computer te herstellen, moet je eerst een cd maken met behulp van de schijfkopie met de naam 'FirmwareRestorationCD.dmg'. Dit doe je door deze stappen te volgen:

1. Open Schijfhulpprogramma (in Programma's/Hulpprogramma's).

2. Klik op het symbool 'Brand' of selecteer de gelijknamige optie in het Afbeeldingen-menu.

3. Navigeer naar de map met het bestand FirmwareRestorationCD.dmg en klik op de knop 'Brand'.

4. Plaats een lege, beschrijfbare cd

5. Klik op de knop 'Brand' om de herstel-cd te maken. De bestanden worden op de schijf gebrand.

• Gebruik vervolgens de herstel-cd om de firmware te herstellen:

6. Zorg ervoor dat de computer die je wilt herstellen, is aangesloten op een stopcontact.

7. Zet de computer aan en houd de aan/uit-knop ingedrukt. Het lampje voor de slaapstand knippert snel, dan langzaam en dan weer snel (3 keer snel, 3 keer langzaam en 3 keer snel).

• Op Macs zonder lampje voor de slaapstand worden in plaats daarvan geluidssignalen gebruikt. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat je 3 lange tonen hoort, dan 3 korte tonen en dan 3 lange tonen.

• Op Macs met een optisch station met lade wordt de lade geopend zodat je de herstel-cd kunt plaatsen.

8. Plaats de herstel-cd terwijl de lampjes knipperen of je de tonen hoort en laat vervolgens de aan/uit-knop los. Je hoort een lange toon als het herstelproces wordt gestart.

Er verschijnt een voortgangsbalk onder een Apple logo op een grijs scherm. De voortgangsbalk geeft aan dat de firmware wordt bijgewerkt. Laat de computer aangesloten op het stopcontact, sluit de computer niet af en start de computer niet opnieuw op tijdens de update, anders moet je het herstelproces opnieuw starten vanaf stap 6.

De computer wordt automatisch opnieuw opgestart nadat de firmware is bijgewerkt.