AirPort-basisstations: het wifinetwerk zoeken als het niet op de gebruikelijke manier wordt weergegeven

Mogelijk kun je het wifinetwerk niet vinden op je computer. Het wifinetwerk wordt mogelijk niet weergegeven in het menu 'Extra' van Mac OS X AirPort.

Deze symptomen kunnen meerdere oorzaken hebben:

• Wifi van het wifibasisstation is mogelijk uitgeschakeld.

• Wifi van de computer of het apparaat is mogelijk uitgeschakeld.

• De computer of het wifiapparaat bevinden zich mogelijk buiten het bereik van het wifibasisstation.

• Het wifinetwerk wordt mogelijk gestoord door radiofrequenties.

• De beheerder van het wifinetwerk kan besloten hebben het netwerk te sluiten (te verbergen).

Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing om het wifinetwerk te herstellen.

Als er maar één computer is getroffen:

1. Controleer de instellingen van de computer en controleer of Wifi/AirPort is ingeschakeld.

2. Zorg ervoor dat de computer zich binnen het bereik van het AirPort-basisstation bevindt (je kunt dit testen door de computer dichter bij het AirPort-basisstation te plaatsen).

Als alle computers en wifiapparaten zijn getroffen:

1. Controleer of het wifibasisstation op een werkend stopcontact is aangesloten.

2. Controleer of de computers, de wifiapparaten en het wifibasisstation zich niet in de buurt van potentiële storingsbronnen bevinden, zoals metalen wanden of magnetrons.

3. Zorg dat wifi is ingeschakeld op het wifibasisstation.

• Opmerking: open AirPort-configuratieprogramma en controleer de instelling voor 'Draadloze modus' in 'AirPort' > tabblad 'Draadloos' om te verifiëren of het wifinetwerk van het wifibasisstation is ingeschakeld. Als deze instelling is uitgeschakeld, kun je 'Maak draadloos netwerk aan' of 'Breid bereik draadloos netwerk uit' kiezen in het venstermenu.

4. Zorg ervoor dat het wifinetwerk van het wifibasisstation niet gesloten (verborgen) is.

• Opmerking: als je het draadloze netwerk opnieuw wilt weergeven, open je AirPort-configuratieprogramma en maak je de selectie van 'Maak gesloten netwerk aan' ongedaan in 'AirPort' > tabblad 'Draadloos' > 'Opties draadloos netwerk...'

5. Stel het wifibasisstation opnieuw in.