Over SMC-firmware-updates

Lees meer over SMC-firmware-updates.

SMC-firmware-updates verwijzen naar de firmware-update voor de System Management Controller (SMC) voor Intel-computers. De SMC is een microcontroller op het moederbord die de voedingsfuncties van de computer regelt. De SMC regelt verschillende functies, waaronder:

• Voeding- en warmtebeheer, het lampje voor de spaarstand en de batterij.

• De besturing van de ventilatoren, met ondersteuning voor de Sudden Motion Sensor, omgevingslichtsensor (ALS) en de aan/uit-schakelaar.

Tip: Druk deze instructies af of noteer ze voordat je de update installeert.

Opmerking: sommige USB- en FireWire-apparaten voorkomen mogelijk dat firmware-updates correct worden geïnstalleerd. Koppel niet-essentiële apparaten los en gebruik alleen een Apple toetsenbord en muis om de update toe te passen.

Bepaal of er een update beschikbaar is voor je computer.

1. Zie Over EFI- en SMC-firmware-updates voor Intel-Macs om te bepalen of er een update beschikbaar is voor je computer. Je kunt ook Apple () > 'Software-update' kiezen om te zien of er een EFI-update beschikbaar is voor je computer.

Installeer het firmware-updateprogramma.

1. Sluit alle geopende programma's en download de SMC-firmware-update die beschikbaar is voor je computer via Apple downloads.

2. Het downloadprogramma plaatst de schijfkopie met een installatieprogramma in de downloadmap of op de locatie die is opgegeven op het tabblad 'Algemeen' onder 'Safari' > 'Voorkeuren'. Als je de schijfkopie hebt gedownload via Safari, meldt Safari dat de kopie een programma bevat. Klik op 'OK' om door te gaan.

Gebruik het firmware-updateprogramma om de SMC-firmware-update te installeren.

1. Als 'Open veilige bestanden na downloaden' is ingeschakeld in de Safari-voorkeuren, wordt het schijfkopiebestand automatisch geactiveerd. Als die voorkeur niet is ingeschakeld in Safari, dubbelklik je op de schijfkopie om deze te activeren.

2. Klik dubbel op het bestand SMC Update.pkg.

3. Klik op 'Ga door' wanneer het welkomstscherm wordt weergegeven.

4. Klik op 'Ga door' nadat het informatiescherm meer informatie over de update heeft gegeven.

5. Klik op 'Ga door' als er een softwarelicentieovereenkomst wordt weergegeven. Ga akkoord met de voorwaarden door op 'Akkoord' te klikken.

6. Het scherm 'Standaardinstallatie' verschijnt. Hiermee wordt de software voor de SMC-firmware-update geïnstalleerd in een tijdelijk gebied op de harde schijf. Dit bestand wordt automatisch verwijderd wanneer de update is voltooid. Klik op 'Installeer'.

7. Voer het beheerderswachtwoord in en klik op 'OK'.

8. Klik op 'Ga door met installatie' wanneer er een dialoogvenster wordt weergegeven waarin staat dat de computer moet worden herstart om de installatie te voltooien.

9. Klik op 'Herstart' om verder te gaan met de SMC-firmware-update wanneer het dialoogvenster 'Installatie voltooid' wordt weergegeven.

10. Het scherm wordt zwart en blijft mogelijk enkele seconden zo. Er wordt een lange toon afgespeeld. De computer herstart met een grijs scherm en een Apple logo. Een voortgangsbalk onderaan het scherm geeft aan dat de SMC-firmware-update wordt uitgevoerd.

11. De ventilatoren van je computer werken tijdens de update op volle snelheid, maar gaan weer op de normale snelheid draaien zodra de update is voltooid. Belangrijk: onderbreek het updateproces niet. Opmerking: als er geen voortgangsindicator wordt weergegeven en de ventilatoren niet op volle snelheid werken, wordt de update waarschijnlijk niet toegepast op de computer. Kies 'Software-update' in het Apple-menu () en probeer de update opnieuw uit te voeren. Of download de update en pas deze handmatig toe.

12. De computer wordt weer herstart zodra de firmware-update is voltooid.

Opmerking: voor deze update is een voor Macintosh geformatteerde schijf of partitie vereist.