macOS-compatibiliteit met Cisco QoS Fastlane

Lees hier welke Mac-computers de nieuwste wifioptimalisaties van Cisco voor bedrijven ondersteunen.

Mac-computers die macOS High Sierra of nieuwer gebruiken, ondersteunen Cisco QoS Fastlane.

Over QoS Fastlane

Draadloos programmaverkeer in bedrijfsomgevingen moet vaak worden geprioriteerd op type. Vanwege realtime programmabeperkingen heeft spraak-via-wifiverkeer bijvoorbeeld een hogere prioriteit nodig dan Safari-webverkeer.

Er bestaan verschillende standaarden op basis waarvan netwerkapparaten overeenstemming bereiken over hoe verschillende typen verkeer worden gemarkeerd om ervoor te zorgen dat ze worden geprioriteerd. QoS Fastlane vereenvoudigt dit overeenstemmingsproces aanzienlijk, zodat overbelasting van het netwerk wordt geminimaliseerd en tijdgevoelig verkeer (zoals spraak of video) tijdig wordt afgeleverd.

Om te bepalen aan welke macOS-apps QoS Fastlane prioriteit moet geven, moet u het netwerk configureren met een configuratieprofiel.

Meer informatie

Draadloze Cisco-controllers die compatibel zijn met Cisco Wireless release 8.3 ondersteunen QoS Fastlane. Cisco-toegangspunten die compatibel zijn met 802.11n en 802.11ac ondersteunen QoS Fastlane.

Meer informatie over QoS en QoS Fastlane:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.