iTunes U: veelgestelde vragen

Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen voor meer informatie over de iTunes U-app en de iTunes U-catalogus.

Over de iTunes U-app en de iTunes U-catalogus

Waar vind ik de iTunes U-app?

Je kunt de iTunes U-app gratis downloaden in de App Store op een iPad, iPhone of iPod touch.

Is de iTunes U-app beschikbaar in elk land of elke regio met een App Store?

Ja. De iTunes U-app en iTunes U-materiaal zijn beschikbaar in alle landen en regio's met een App Store.

Welke vereisten zijn er voor het gebruik van de iTunes U-app?

• Je kunt de iTunes U-app gebruiken op een iPad, iPhone of iPod touch met iOS 5 en iTunes 10.5.2 of nieuwer.

• Je moet een iTunes Store-account hebben om materiaal te kunnen downloaden vanuit de iTunes U-catalogus.

Hoe open ik de iTunes U-catalogus?

Gebruik de iTunes U-app om de iTunes U-catalogus te openen. Wanneer je op het iTunes U-symbool tikt, verschijnt je boekenkast. Als je in de bovenhoek op de knop 'Catalogus' tikt, wordt de boekenkast omgedraaid en verschijnt de iTunes U-catalogus. In de catalogus kun je bladeren door meer dan 800.000 gratis cursussen, lezingen, video's, films en andere bronnen.

iTunes U-materiaal beheren

Worden cursussen en verzamelingen uit de iTunes U-catalogus gedownload naar mijn iPad, iPhone of iPod touch?

Ja. Als je op de knoppen 'Download' of 'Abonneer' tikt, downloadt de iTunes U-app dat onderdeel naar de boekenkast.

Kan ik downloaden uit de iTunes U-catalogus met mijn computer?

Ja. Je kunt op de computer bladeren in en downloaden uit de iTunes U-catalogus. Bepaald materiaal is echter alleen via de iTunes U-app beschikbaar.

Kan ik een reservekopie maken van het gedownloade iTunes U-materiaal?

Ja. Al het materiaal dat je hebt gedownload vanuit de iTunes U-catalogus, wordt de volgende keer dat je het apparaat met de computer synchroniseert, automatisch toegevoegd aan je iTunes-bibliotheek.

Kan ik materiaal uit de iTunes U-catalogus cadeau doen?

Nee. Je kunt geen materiaal uit de iTunes U-catalogus cadeau doen.

Is het aantal cursussen of verzamelingen dat ik kan hebben, beperkt?

Het aantal cursussen of verzamelingen dat je in de iTunes U-app kunt hebben, hangt af van de vrije ruimte op je apparaat. De iTunes U-app stelt geen beperkingen aan het aantal cursussen of verzamelingen dat je in de boekenkast mag hebben.

Wat moet ik doen als ik de cursus van mijn docent niet kan vinden in de iTunes U-catalogus?

Als je de cursus van een docent niet kunt vinden in de iTunes U-catalogus, moet je je docent vragen om de inschrijvings-URL voor de cursus.

Functies van de iTunes U-app

Kan de iTunes U-app audio of video van de cursus of verzameling afspelen?

Ja.

Kan ik mijn notities en PDF-documenten afdrukken of via e-mail versturen vanuit de iTunes U-app?

Ja. Je kunt PDF-documenten en notities afdrukken.

Heeft de iTunes U-app ook een woordenboek?

Ja. Je kunt de betekenis van woorden opzoeken vanuit de iTunes U-app met behulp van een ingebouwd Engels of Japans woordenboek.

Kan ik notities aanmaken?

De iTunes U-app heeft een ingebouwd tabblad 'Notities'. Maak cursusnotities aan of bekijk boeknotities, bladwijzers en markeringen die je hebt aangebracht in de cursus via het tabblad 'Notities'. Als je boeknotities, bladwijzers en markeringen wilt weergeven, tik je achtereenvolgens op de knop 'Notities' en op 'Boeknotities'.

Kan ik de cursussen in mijn boekenkast van iTunes U anders rangschikken?

Ja. Je kunt de cursussen in de boekenkast van iTunes U anders rangschikken door een cursus ingedrukt te houden en de cursus naar de gewenste plaats te verplaatsen. Je kunt cursussen in de iTunes U-app ook sorteren door over te schakelen naar de lijstweergave en op de knoppen 'Boekenkast', 'Titels', 'Aanbieders' of 'Categorieën' te tikken.

Kan ik mijn cursussen lezen terwijl mijn apparaat zich in de vliegtuigmodus bevindt?

Ja. Je hebt geen internetverbinding nodig om reeds gedownload materiaal uit iTunes U te kunnen lezen.

Hebben cursussen uit de iTunes U-catalogus toegankelijkheidsfuncties?

Cursussen die zijn gedownload vanuit de iTunes U-catalogus, maken gebruik van de ingebouwde toegankelijkheidsfuncties van de iPad, iPhone en iPod touch.