Over iTunes U

iTunes U biedt de tools die je nodig hebt om je klas samen te brengen op de iPad.

Met iTunes U kun je lessen samenstellen met apps en je eigen materiaal, opdrachten van leerlingen verzamelen en nakijken, klassikale discussies starten of een-op-een met leerlingen praten om vragen te beantwoorden en feedback te geven.

Cursusleiders die iTunes U gebruiken, kunnen het volgende:

• Plan lessen, beoordeel opdrachten en blijf verbonden vanaf je iPad.

• Upload en deel je eigen lesmaterialen, inclusief documenten, rekenbladen, webkoppelingen, foto's en video's van diverse aanbieders van documenten.

• Alle leerlingen geboeid houden met apps, boeken, video's, podcasts en meer uit de iTunes Store, de App Store en de iBooks Store.

• Instructies en opmerkingen toevoegen aan pdf's met behulp van ingebouwde annotatietools.

• Bekijken wanneer studenten opdrachten hebben ingezien of voltooid en studenten eraan herinneren wanneer opdrachten moeten worden ingeleverd.

• Beoordeel het werk van studenten en volg de vooruitgang van je klas in het boek met cijferlijsten.

• De weergave van één student gebruiken om individuele aandacht te geven voor snelle controles of ouderavonden.

• Vragen beantwoorden in een-op-een-gesprekken of discussies starten met de klas met behulp van groepsdiscussies.

• Studenten geïnformeerd houden en zorgen dat ze op de les voorbereid zijn met behulp van meldingen.

Instellingen die gebruikmaken van Apple School Manager en beheerde Apple ID's kunnen bovendien roosters importeren om het maken van cursussen te stroomlijnen. Verder kunnen docenten die verbonden zijn aan gekwalificeerde instellingen, cursussen publiceren in de iTunes U-catalogus zodat deze voor iedereen gratis beschikbaar zijn.