Een beheerde Apple ID gebruiken voor iTunes U

Lees over de verschillen tussen het gebruik van een persoonlijke en een beheerde Apple ID voor iTunes U.

Net als met je persoonlijke Apple ID kun je met een beheerde Apple ID

• Inloggen op een persoonlijk apparaat

• Inloggen op een gedeeld apparaat

• Toegang krijgen tot Apple voorzieningen als iCloud, iTunes U en Apple School Manager

In tegenstelling tot je persoonlijke Apple ID's zijn beheerde Apple ID's het eigendom van een instelling of school. De organisatie kan wachtwoorden opnieuw instellen, aankoop- en communicatiemogelijkheden inperken en beheer op basis van rollen instellen.

Beheerde Apple ID's en beheerde iTunes U-cursussen

• Wanneer je een beheerde Apple ID gebruikt om een iTunes U-cursus te maken, is dit een beheerde cursus. iTunes U koppelt je automatisch aan de organisatie die is opgegeven in Apple School Manager.

• De instelling die verantwoordelijk is voor de cursus en die is gekoppeld aan de Apple School Manager-organisatie, kan niet worden gewijzigd.

• Je beheerde Apple ID wordt automatisch verbonden met je Apple School Manager-organisatie. iTunes U biedt onbeperkte opslagruimte voor cursusmateriaal en kan meer dan 50 ingeschreven leerlingen accepteren.

Inschrijving voor iTunes U-cursussen en leerlingenlijst

Wanneer een leerkracht een beheerde cursus maakt, moet deze een beheerde Apple ID gebruiken. Ook de leerlingen die zich inschrijven, moeten beheerde Apple ID's gebruiken. De leerkracht en de leerlingen moeten deel uitmaken van dezelfde Apple School Manager-organisatie.

Wanneer je een beheerde Apple ID gebruikt om een cursus te maken, kun je alle ingeschreven leerlingen automatisch toevoegen aan de beheerde klas. Vooropgesteld dat de klasgegevens in Apple School Manager zijn geïmporteerd, kun je gewoon 'Gebruik Apple School' selecteren en vervolgens je klassenlijst. Als de klasgegevens veranderen, bijvoorbeeld als er een leerling wordt toegevoegd, werkt iTunes U de cursusinschrijving bij wanneer het programma synchroniseert.

Als je 'Een nieuwe cursus aanmaken' kiest, kun je handmatig informatie over de cursus invoeren. Als je leerlingen wilt toevoegen, importeer je klassen uit Apple School Manager of laat je de leerlingen een inschrijvingscode gebruiken om zich handmatig in te schrijven.

Een cursus verplaatsen naar je beheerde Apple ID

Het kan gebeuren dat je organisatie overschakelt op Apple School Manager en beheerde Apple ID's terwijl je aanvankelijk een persoonlijke Apple ID hebt gebruikt om een iTunes U-cursus aan te maken. Als dit gebeurt, stuur je een kopie van de cursus naar je beheerde Apple ID om deze om te zetten in een beheerde cursus.

iTunes U maakt een momentopname van je oorspronkelijke cursus, inclusief alle infopagina's, berichten en materialen. Er wordt niets veranderd. Als leerlingen zijn ingeschreven voor de oorspronkelijke cursus, worden ze uit de momentopname van de iTunes U-cursus verwijderd.

Cursusbijdragers

Als je een persoonlijke Apple ID gebruikt als primaire Apple ID, kun je jezelf toevoegen als bijdrager voor een beheerde cursus. Een leerling die is ingeschreven voor een beheerde cursus, kan geen cursusbijdrager zijn.