iMac (24-inch, M1, 2021, vier poorten) - Audiokaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 3,5-mm dopschroevendraaier

• EarPods met koptelefoonaansluiting van 3,5 mm

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Ondersteuningswiggen

• Torx T3-schroevendraaier

Voorzichtig

De flexkabel van aan/uit-knop is aangesloten op de geluidskaart. Bij schade aan de flexkabel van de aan/uit-knop moet de behuizing worden vervangen.

Verwijderen

1. Trek de flexkabel van de geluidskaart (1) een beetje omhoog zodat je bij de connector bij de rand van de behuizing kunt.

2. Houd met het platte uiteinde van het zwarte staafje de drukknop op de ZIF-connector van de geluidskaart (2) ingedrukt. Pak het uiteinde van de flexkabel voorzichtig vast met een ESD-veilig pincet en schuif de kabel uit de connector (3).

3. Gebruik de T3-schroevendraaier om de bovenste drie T3-schroeven (923-05574) en de onderste T3-schroef (923-05668) van de wifi- en Bluetooth-antenne te verwijderen.

• Opmerking: de onderste schroef heeft een bredere kop dan de bovenste drie schroeven.

4. Leg de wifi- en Bluetooth-antenne voorzichtig aan de kant zodat je bij de flexkabel van de aan/uit-knop kunt die eronder zit.

5. Klap de vergrendelingshendel van de connector van de flexkabel van de aan/uit-knop omhoog. Schuif nu het uiteinde van de flexkabel van de aan/uit-knop met een ESD-veilig pincet uit de connector op de geluidskaart.

•  Voorzichtig: de flexkabel van de aan/uit-knop is een onderdeel dat niet verwijderd kan worden. Als de flexkabel beschadigd raakt, moet de behuizing worden vervangen.

6. Gebruik de T3-schroevendraaier om de bovenste T3-schroef (923-05670) en de onderste T3-schroef (923-05669) te verwijderen uit de geluidskaart.

7. Gebruik de 3,5-mm dopschroevendraaier om de 3,5-mm zeskantschroef (923-05671) te verwijderen van de geluidskaart.

8. Steek het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de geluidskaart om de lijm in de afgebeelde gebieden (1, 2) los te maken. Gebruik vervolgens een ESD-veilig pincet om de geluidskaart voorzichtig op te tillen en uit de behuizing te verwijderen.

Montage

1. Zorg dat de schroefgaten in de geluidskaart precies boven de schroefgaten in de behuizing zitten.

2. Gebruik de T3-schroevendraaier om de bovenste T3-schroef (923-05670) en de onderste T3-schroef (923-05669) aan te brengen in de geluidskaart, maar draai ze nog niet vast aan.

3. Gebruik de 3,5-mm dopschroevendraaier om de 3,5-mm zeskantschroef (923-05671) aan te brengen, maar draai deze nog niet vast aan.

4. Steek de EarPods in de koptelefoonaansluiting van 3,5 mm om te controleren of de geluidskaart mooi aansluit. Pas de uitlijning van de geluidskaart aan totdat de stekker van de EarPods gemakkelijk kan worden ingestoken en uitgetrokken.

5. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven goed aan te draaien. Pak daarna de 3,5-mm dopschroevendraaier en draai de 3-5 mm zeskantschroef helemaal aan.

6. Haal de stekker van de EarPods eruit.

7. Plak het bovenste deel van de geluidskaart weer vast aan de behuizing.

• Opmerking: als je een vervangend onderdeel installeert, verwijder je de beschermstrook van het bovenste deel van de geluidskaart en plak je deze vervolgens vast aan de behuizing.

8. Schuif het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart in de ZIF-connector.

•  Voorzichtig: De flexkabel van de geluidskaart moet volledig in de ZIF-connector geschoven worden. Als de flexkabel niet goed is aangesloten, start de computer mogelijk niet op.

9. Schuif het uiteinde van de kabel van de aan/uit-knop in de geluidskaart. Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag.

10. Plaats de wifi- en Bluetooth-antenne in de behuizing.

11. Gebruik de T3-schroevendraaier om de bovenste drie T3-schroeven (923-05574) en de onderste T3-schroef (923-05668) terug te plaatsen in de wifi- en Bluetooth-antenne.

• Belangrijk: de T3-schroef met de bredere kop moet in het onderste schroefgat van de wifi- en Bluetooth-antenne.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: