macOS Server vanaf een Time Machine-reservekopie terugzetten

Lees hier meer over het terugzetten van macOS Server vanaf een lokale Time Machine-reservekopie.

In macOS Server kunnen voorzieningengegevens worden bewaard op een ander volume dan het opstartvolume. De stappen die je moet uitvoeren voor het terugzetten vanaf een Time Machine-reservekopie, zijn afhankelijk van het feit of de gegevens zijn bewaard op het opstartvolume of een ander volume.

Gebruik voor het terugzetten een lokale Time Machine-reservekopie. Als je probeert terug te zetten vanaf een Time Machine-reservekopie in het netwerk, worden niet alle instellingen naar behoren teruggezet.

Als de voorzieningengegevens zijn bewaard op het opstartvolume of als alleen het opstartvolume wordt teruggezet

1. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf is aangesloten.

2. Op je Intel-Mac of Mac met Apple silicon start je op via macOS-herstel.

3. Selecteer 'Zet terug van Time Machine-reservekopie' en volg de instructies op het scherm om het volume terug te zetten.

Als je vóór het terugzetten de Mail-voorziening gebruikte, schakel je de Mail-voorziening in de app Server uit en weer in.

Als de voorzieningengegevens niet zijn bewaard op een opstartvolume of zowel het opstartvolume als een ander volume moeten worden teruggezet

Deze stappen zijn van toepassing als een ander volume dan het opstartvolume wordt teruggezet, of als zowel het opstartvolume als een ander volume moeten worden teruggezet in Lion Server v10.7.3 en nieuwer, inclusief macOS Server.

1. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf is aangesloten.

2. Op je Intel-Mac of Mac met Apple silicon start je op via macOS-herstel.

3. Open Schijfhulpprogramma en klik op 'Ga door'.

4. Ga naar stap 7 als de Time Machine-schijf niet is versleuteld.

5. Control-klik of klik met de rechtermuisknop op het Time Machine-volume en selecteer 'Ontsleutel'.

6. Voer het wachtwoord van het volume in en klik op 'OK'.

7. Maak een nieuw volume voor voorzieningengegevens of zorg ervoor dat je er al een hebt dat groot genoeg is voor de oudere gegevens en dat dezelfde naam heeft als het vorige volume voor voorzieningengegevens. Als de voorzieningengegevens bijvoorbeeld werden bewaard op een volume van 500 GB met de naam 'DataHD', zorg je ervoor dat je een nieuw volume van minstens 500 GB met de naam 'DataHD' hebt.

8. Stop Schijfhulpprogramma.

9. Kies in het Hulpprogramma's-menu de optie 'Terminal'.

10. Voer het volgende commando op een enkele regel in. VervangTime Machine Backup Disk with the name of your Time Machine backup disk, servername with the name of your server, and Startup Volume Name with the name of your previous startup volume.

cd /Volumes/Time Machine Backup Disk/Backups.backupdb/servername/Latest/Startup Volume Name/

11. Voer het volgende commando op een enkele regel in. VervangService Data Volume with the name of your original (and future) service data volume.

./usr/bin/tmutil restore -v ../Service Data Volume/* /Volumes/Service Data Volume

12. Stop Terminal.

13. Als je ook het opstartvolume moet terugzetten, selecteer je 'Zet terug van Time Machine-reservekopie' en volg je de instructies op het scherm.

Meer informatie

Time Machine is de eigen voorziening van macOS Server voor het maken van reservekopieën. macOS Server heeft ook het proces ServerBackup, dat met Time Machine werkt. ServerBackup maakt dagelijkse reservekopieën van Open Directory (indien ingeschakeld). Deze dagelijkse reservekopieën worden opgenomen in de Time Machine-reservekopie van Server. ServerBackup is ook betrokken bij het terugzetten van servervoorzieningen, wordt uitgevoerd tijdens de eerste opstart na herstel, en zet servervoorzieningen en databases weer op hun plek nadat de server is opgestart.