MacBook Air (M1, 2020) - Moederbord

Voordat je begint

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• Antennegereedschap

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T3-schroevendraaier

• Torx T5-schroevendraaier

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je een vervangend moederbord installeert, moet je ook een nieuwe Touch ID-kaart installeren.

Demontage

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de tien T3-schroeven te verwijderen uit de volgende vijf afdekplaatjes (1-5):

• Schroeven afdekplaatje connector I/O-kaart (923-04003) (1)

• Schroeven afdekplaatje connector invoerapparaat (IPD) (923-04003) (2)

• Schroeven afdekplaatje connector geluidskaart (923-04003) (3)

• Schroeven afdekplaatje connector embedded DisplayPort (eDP) (923-04004) (4)

• Schroef afdekplaatje antenneconnector (923-04003) (5)

2. Verwijder de vijf afdekplaatjes en bewaar deze om ze later weer te monteren.

• Belangrijk: Noteer de richting van het afdekplaatje van de antenneconnector (5) voor als je het gaat terugplaatsen.

3. Til de uiteinden van de volgende vier flexkabels (1, 2, 3, 4) uit de bijbehorende connectors:

• Flexkabel van I/O-kaart (1)

• IPD-flexkabel (2)

• Flexkabel van geluidskaart (3)

• eDP-flexkabel (4)

4. Verwijder het lipje van polyesterfolie van de flexkabel van de microfoon (1). Gebruik het zwarte staafje om de vergrendelingshendel omhoog te wippen. Schuif het uiteinde van de flexkabel uit de connector.

5. Steek het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de flexkabel van de linkerluidspreker (2) om de plakstrip los te maken en haal de flexkabel van het moederbord. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel uit de connector te tillen.

6. Gebruik het antennegereedschap om de uiteinden van de twee antennecoaxkabels uit de connectors te tillen.

7. Verwijder met een T5-schroevendraaier de zes T5-schroeven uit het moederbord:

• Lange schroeven (923-05305) (1)

• Bumperschroef (923-04007) (2)

• Korte schroeven (923-03999) (3)

8. Pak het moederbord aan de randen vast. Til het moederbord op en schuif het uit de bovenbehuizing.

Montage

Belangrijk: Als je een nieuw moederbord installeert, ga je naar stap 1. Als je het bestaande moederbord gaat terugplaatsen, ga je verder met stap 2.

1. Verwijder de bestaande Touch ID-kaart en installeer een nieuwe Touch ID-kaart.

2. Pak het moederbord aan de randen vast. Leg de rand van het moederbord tegen de antennemodule. Kantel het moederbord vervolgens omlaag in de bovenbehuizing.

•  Let op: Zorg dat er geen kabels vast komen te zitten onder het moederbord als je het bord in de bovenbehuizing plaatst. Als kabels worden omgebogen onder het moederbord, kunnen ze beschadigd raken.

3. Druk de uiteinden van de volgende vier flexkabels in de bijbehorende connectors:

• Flexkabel van I/O-kaart (1)

• IPD-flexkabel (2)

• Flexkabel van geluidskaart (3)

• eDP-flexkabel (4)

4. Schuif het uiteinde van de flexkabel van de microfoon (1) in de connector. Sluit de vergrendelingshendel en druk het lipje van polyesterfolie erop.

5. Druk het uiteinde van de flexkabel van de linkerluidspreker (2) op de connector. Druk met het zwarte staafje voorzichtig op de flexkabel om deze vast te maken aan het moederbord.

6. Leg de uiteinden van de coaxkabels van de antenne op de connectors. Gebruik het stompe uiteinde van het antennegereedschap om de uiteinden van de kabels in de connectors te drukken.

7. Zet met een T5-schroevendraaier de zes T5-schroeven van het moederbord weer vast:

• Lange schroeven (923-05305) (1)

• Korte schroeven (923-03999) (2)

• Bumperschroef (923-04007) (3)

8. Plaats de volgende vijf afdekplaatjes (1-5) op het moederbord:

• Afdekplaatje van connector van I/O-kaart (1)

• Afdekplaatje van de IPD-connector (2)

• Afdekplaatje van de connector van de geluidskaart (3)

• Afdekplaatje van de eDP-connector (4)

• Afdekplaatje van antenneconnector (5)

• Belangrijk: Het lipje op het afdekplaatje van de antenneconnector (5) moet naar de batterij wijzen.

9. Gebruik de T3-schroevendraaier om de tien T3-schroeven terug te plaatsen in de vijf afdekplaatjes (1-5):

• Schroeven afdekplaatje connector I/O-kaart (923-04003) (1)

• Schroeven afdekplaatje IPD-connector (923-04003) (2)

• Schroeven afdekplaatje connector geluidskaart (923-04003) (3)

• Schroeven afdekplaatje eDP-connector (923-04004) (4)

• Schroef afdekplaatje antenneconnector (923-04003) (5)

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.