MacBook Pro (14-inch, 2021) - Hoeksensor van de klep

Voordat je begint

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx-beveiligingsbitje

• Torx T3-schroevendraaier

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Verwijderen

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-06854) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep.

2. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit de connector te tillen.

4. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het Torx-beveiligingsbitje om de 1IPR-schroef (923-06852) te verwijderen uit het klemmetje van de flexkabel van de hoeksensor van de klep.

5. Verwijder de hoeksensor van de klep van de bovenbehuizing.

Montage

1. Plaats de hoeksensor van de klep in de bovenbehuizing.

2. Druk het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep op de connector op het moederbord.

3. Lijn de opening in het klemmetje van de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit met het schroefgat in de bovenbehuizing.

4. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het Torx-beveiligingsbitje om de 1IPR-schroef (923-06852) terug te plaatsen in het klemmetje van de flexkabel van de hoeksensor van de klep.

5. Houd het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep boven het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep.

6. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-06854) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je de hoeksensor van de klep hebt vervangen, sluit je het beeldscherm gedurende 20 seconden wanneer je daarom wordt gevraagd tijdens het proces voor Systeemconfiguratie. Als het beeldscherm niet volledig is gesloten tijdens het proces, moet je een andere nieuwe hoeksensor van de klep installeren. De computer speelt een opstartgeluid (geluidssignaal) af wanneer het proces is voltooid.