Mac-laptops - Eerste stappen

Voer altijd de volgende stappen uit voordat je met een reparatie begint:

• Maak een reservekopie van de Mac.

• Als je het moederbord of de Touch ID-kaart vervangt, moet je 'Zoek mijn Mac' uitschakelen. Kies hiervoor het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID'. Selecteer 'iCloud' in de navigatiekolom. Schakel vervolgens het selectievakje 'Zoek mijn Mac' uit. Als je geen toegang hebt tot het Apple-menu, ga je verder met de volgende stappen.

• Ontlaad de batterij volledig.

• Schakel de Mac uit.

• Als je 'Zoek mijn Mac' niet hebt kunnen uitschakelen via het Apple-menu, ga je naar iCloud.com/find op een ander apparaat. Selecteer 'Alle apparaten'. Selecteer het apparaat dat je wilt verwijderen. Selecteer 'Verwijder uit account'.

• Haal het netsnoer uit het stopcontact. Steek het netsnoer niet in het stopcontact terwijl je aan het apparaat werkt.

• Koppel alle kabels los.

• Verwijder alle hoesjes en afdekkingen.

• Maak je werkplek vrij en maak deze schoon.

• Doe een ESD-polsband om en bevestig deze aan een goed geaarde ESD-mat.

Voorzichtig

ESD (electrostatic discharge, ofwel elektrostatische ontlading) kan elektronische componenten beschadigen.

Let op het volgende terwijl je een reparatie uitvoert:

• De handleiding voor dit model kan afbeeldingen van andere modellen bevatten, maar de procedures zijn hetzelfde. Zorg dat je het juiste gereedschap gebruikt voor het model dat je repareert.

• Neem rustig de tijd. Lees zorgvuldig alle instructies en waarschuwingen.

• Als je de schroevendraaiers magnetiseert, kun je makkelijker met kleine schroefjes werken.

• Gebruik alleen Kapton-tape om kabels vast te zetten en ze uit de buurt te houden wanneer je onderdelen gaat verwijderen en terugplaatsen.

• Het uiteinde van elke flexkabel moet worden uitgelijnd met de connector. Steek het uiteinde van elke flexkabel in de connector totdat deze vastklikt, zodat deze stevig vastzit.

Waarschuwing

Voer de volgende stappen uit om beschadiging van de batterij te voorkomen:

• Als je de onderbehuizing hebt verwijderd, volg je direct de instructies voor het bevestigen van de batterijafdekking en koppel je de batterij los van het moederbord.

• Laat de batterijafdekking altijd op de batterij zitten als deze is verwijderd.

• Leg alle tijdens de reparatie verwijderde onderdelen en schroeven opzij en tel ze na aan het einde van de reparatie.

• Je mag de batterijafdekking pas verwijderen net voordat je de onderbehuizing gaat terugplaatsen, tenzij anders aangegeven.