Mac-desktops - Eerste stappen

Voer altijd de volgende stappen uit voordat je met een reparatie begint:

• Maak een reservekopie van de Mac.

• Als je het moederbord vervangt, moet je 'Zoek mijn Mac' uitschakelen. Kies hiervoor het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID'. Selecteer 'iCloud' in de navigatiekolom. Schakel vervolgens het selectievakje 'Zoek mijn Mac' uit. Als je geen toegang hebt tot het Apple-menu, ga je verder met de volgende stappen.

• Schakel de Mac uit.

• Als je 'Zoek mijn Mac' niet hebt kunnen uitschakelen via het Apple-menu, ga je naar iCloud.com/find op een ander apparaat. Selecteer 'Alle apparaten'. Selecteer het apparaat dat je wilt verwijderen. Selecteer 'Verwijder uit account'.

• Haal de stekker uit het stopcontact en koppel het netsnoer los van de achterkant van het apparaat. Steek het netsnoer niet in het stopcontact terwijl je aan het apparaat werkt.

• Maak alle andere kabels los van het apparaat.

• Maak je werkplek vrij en maak deze schoon.

• Doe een ESD-polsband om en bevestig deze aan een goed geaarde ESD-mat.

Voorzichtig

ESD (electrostatic discharge, ofwel elektrostatische ontlading) kan elektronische componenten beschadigen.

Let op het volgende terwijl je een reparatie uitvoert:

• De handleiding voor dit model kan afbeeldingen van andere modellen bevatten, maar de procedures zijn hetzelfde. Zorg dat je het juiste gereedschap gebruikt voor het model dat je repareert.

• Neem rustig de tijd. Lees zorgvuldig alle instructies en waarschuwingen.

• Als je de schroevendraaiers magnetiseert, kun je makkelijker met kleine schroefjes werken.

• Gebruik alleen Kapton-tape om kabels vast te zetten en ze uit de buurt te houden wanneer je onderdelen gaat verwijderen en terugplaatsen.

• Het uiteinde van elke flexkabel moet worden uitgelijnd met de connector. Steek het uiteinde van elke flexkabel in de connector totdat deze vastklikt, zodat deze stevig vastzit.