De appkiezer op je Apple Watch gebruiken

Bekijk je meest recent gebruikte apps of schakel over van de ene app naar de andere.

Een app vanuit de appkiezer openen

1. Klik dubbel op de Digital Crown (in watchOS 9 en ouder druk je op de zijknop).

Apple Watch-scherm met appkiezer
  2. Veeg omhoog of omlaag of draai aan de Digital Crown.

3. Tik op een app om deze te openen.

4. Als je de appkiezer wilt sluiten, druk je op de Digital Crown (in watchOS 9 en ouder druk je op de zijknop).

Een app uit de appkiezer verwijderen

1. Klik dubbel op de Digital Crown (in watchOS 9 en ouder druk je op de zijknop) om de appkiezer te openen.

2. Ga naar een app en swipe naar links.

3. Tik op de knop 'Verwijder'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Apple Watch-scherm dat laat zien hoe je een app uit de appkiezer kunt verwijderen

Sorteren op 'Recent' of 'Favorieten' in watchOS 9 en ouder

In watchOS 9 en ouder kun je het Dock (appkiezer) sorteren op 'Recent' of 'Favorieten'.

'Recent' of 'Favorieten' kiezen

Het Dock kan je recentst gebruikte apps of maximaal 10 van je favoriete apps weergeven. Wanneer je 'Recent' kiest, worden je apps weergegeven in de volgorde waarin je ze hebt geopend. Wanneer je 'Favorieten' kiest, kun je kiezen welke apps worden weergegeven, maar je recentst gebruikte app verschijnt nog altijd bovenaan het Dock. Als deze nog geen favoriet is, kun je op 'Altijd in Dock' tikken om deze toe te voegen.

Leer hier hoe je kunt kiezen welke apps worden weergegeven:

1. Open de Watch-app op de iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Dock'.

3. Tik op 'Recent' of op 'Favorieten'.

Je favoriete apps toevoegen

Als je het Dock rangschikt op 'Favorieten', kun je kiezen welke apps moeten worden weergegeven of verwijderd:

1. Open de Watch-app op de iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Dock'.

3. Controleer of 'Favorieten' is geselecteerd.

4. Tik op 'Wijzig'.

• Als je een app wilt verwijderen, tik je op de knop 'Verwijder'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik je vervolgens op 'Verwijder'.

• Als je een app wilt toevoegen, tik je op de knop 'Voeg toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding. Je kunt maximaal 10 apps toevoegen.

• Als je de volgorde van apps wilt wijzigen, houd je de knop 'Wijzig volgorde'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast een app ingedrukt en sleep je deze omhoog of omlaag.

5. Tik op 'Gereed' om je wijzigingen te bewaren.