Als je foto's of video's niet kunt vinden in de Foto's-app

Kijk in albums zoals 'Recent verwijderd' en 'Verborgen', in je gedeelde bibliotheek en in iCloud Foto's.

Het album 'Recent verwijderd' controleren

Als je per ongeluk een foto of video hebt verwijderd, wordt deze verplaatst naar het album 'Recent verwijderd'. Ga naar 'Foto's' > 'Albums' en tik in het gedeelte 'Andere' op 'Recent verwijderd'.

Op een iPhone of iPad

1. In iOS 16 en iPadOS 16.1 of hoger gebruik je Face ID of Touch ID om het album 'Recent verwijderd' te ontgrendelen.

2. Tik op een foto of video en tik vervolgens op 'Zet terug'. Als je meerdere foto's wilt terugzetten, tik je op 'Selecteer', selecteer je de foto's of video's en tik je vervolgens op 'Zet terug'.

3. Bevestig dat je de foto's of video's wilt terugzetten.

Het album 'Recent verwijderd' in Foto's op een iPhone

Op een Mac

1. In macOS Ventura of hoger gebruik je Touch ID of je inlogwachtwoord om het album 'Recent verwijderd' te ontgrendelen.

2. Klik op de foto of video.

3. Klik op 'Zet terug'.

Alles in het album 'Recent verwijderd' blijft daar gedurende 30 dagen staan. Na 30 dagen wordt een item definitief verwijderd en kun je het niet meer terughalen.

Foto's weer zichtbaar maken

Als je foto's en video's verbergt, kun je ze alleen zien in het album 'Verborgen', waardoor het lijkt alsof ze ontbreken. Maar je kunt je foto's en video's op elk gewenst moment weer zichtbaar maken. In iOS 14 en hoger kun je het album 'Verborgen' verbergen, zodat het nergens in de Foto's-app meer wordt weergegeven. Dus als je bepaalde foto's of video's niet kunt vinden, controleer je of het album 'Verborgen' is ingeschakeld zodat je het kunt zien.

Als je iCloud-foto's gebruikt, worden de foto's die je op één apparaat verbergt ook op je andere apparaten verborgen.

Op een iPhone of iPad

1. Ga in de Foto's-app naar het tabblad 'Albums'.

2. Tik onder 'Andere' op 'Verborgen'.

3. In iOS 16 en iPadOS 16.1 of hoger gebruik je Face ID of Touch ID om het album 'Verborgen' te ontgrendelen.

4. Selecteer de foto of video die je weer zichtbaar wilt maken.

5. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Maak zichtbaar'.

Het album 'Verborgen' in Foto's op een iPhone

Op een Mac

1. Open Foto's, klik in de menubalk op 'Weergave' en selecteer 'Toon verborgen fotoalbum'.

2. Selecteer 'Verborgen' in de navigatiekolom.

3. In macOS Ventura of hoger gebruik je Touch ID of je inlogwachtwoord om het album 'Verborgen' te ontgrendelen.

4. Selecteer de foto of video die je weer zichtbaar wilt maken.

5. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Maak foto zichtbaar'. Je kunt ook 'Afbeelding' > 'Maak foto zichtbaar' op de menubalk kiezen of op Command-L drukken.

Controleren of iCloud-foto's is ingeschakeld

In iCloud-foto's worden alle foto's en video's van iCloud veilig bewaard, zodat ze op al je apparaten beschikbaar zijn. Als je een foto met je iPhone hebt genomen terwijl iCloud-foto's was ingeschakeld maar je deze functie daarna hebt uitgeschakeld, kun je een ontbrekende foto mogelijk toch nog vinden in iCloud-foto's.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > [je naam] en tik op 'iCloud'.

2. Tik op 'Foto's'.

3. Schakel iCloud-foto's in.

Op een Mac

1. Ga naar 'Foto's' > 'Instellingen'.

2. Klik op het tabblad 'iCloud'.

3. Selecteer 'iCloud Foto's'.

Nadat je iCloud-foto's hebt ingeschakeld, moet je mogelijk verbinding maken met wifi en een paar minuten wachten. Zoek vervolgens opnieuw naar de foto's.

Je gedeelde iCloud-fotobibliotheek bekijken

In iOS 16.1, iPadOS 16.1 en hoger kun je een gedeelde iCloud-fotobibliotheek starten of eraan deelnemen Sommige foto's verschijnen mogelijk alleen in bepaalde bibliotheekweergaven.

Lees hoe je kunt schakelen tussen je persoonlijke bibliotheek en je gedeelde bibliotheek op je iPhone of iPad

Inloggen met dezelfde Apple ID

Om je foto's en video's up-to-date te houden op al je apparaten, moet je op elk apparaat met dezelfde Apple ID inloggen bij iCloud.

Je kunt in Instellingen controleren welke Apple ID je apparaat gebruikt. Je naam en e-mailadres worden daar vermeld. Je e-mailadres is je Apple ID.