Foto's maken en bewerken met uw iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier hoe u foto's maakt en bewerkt op uw iPhone, iPad en iPod touch.

Hetzelfde object in de Camera-app op een iPad Pro en een iPhone

De Camera-app openen

U kunt de Camera-app op verschillende manieren openen.

Beginscherm

Tik op de Camera-app in het beginscherm.

iPhone-beginscherm met vergroot symbool van de Camera-app

Bedieningspaneel

Open het bedieningspaneel en tik op de cameraknop .

iPhone-bedieningspaneel met vergroot camerasymbool

Toegangsscherm

Veeg naar links om toegang te krijgen tot de camera of houd de cameraknop  ingedrukt.

iPhone-toegangsscherm met vergroot camerasymbool

Een foto of video maken

Maak foto's van hoge kwaliteit met de geavanceerde technologieën die in uw apparaat zijn ingebouwd. Zoek uw onderwerp, open de Camera-app en tik op de sluiterknop.

Laat vervolgens uw creativiteit de vrije loop met camerafuncties als Live Photos, de portretmodus, camerafilters en vele andere functies. U kunt zelfs foto's maken met timelapse, slowmotion, panorama en nog veel meer. Meer informatie over de camerafuncties op uw iPhone.

iPhone met Camera-app open om een foto te maken

Symbool voor de flitserknop

Flitser: de ledflitser op uw apparaat geeft uw foto extra belichting als dat nodig is. Tik op de flitserknop  om de flitser in of uit te schakelen.

Symbool voor de Live Photo-knop

Live Photos: u kunt het leven in beweging en geluid vastleggen terwijl het gebeurt. Live Photos is standaard ingeschakeld. Tik op de Live Photo-knop  om de functie uit te schakelen.

Symbool voor de timerknop

Timer: zet het apparaat op een stevige ondergrond, maak uw compositie en tik op de timerknop . Kies een aftelling van 3 of 10 seconden, tik op de sluiterknop en stap in het kader.

Symbool voor de knop voor de camera aan de voorzijde

Camera aan de voorzijde: om een selfie te maken met de camera aan de voorzijde, tikt u op de knop voor de camera aan de voorzijde . Zoek een goede hoek en tik op de sluiterknop. Met de iPhone 6s en nieuwer kunt u het beginscherm gebruiken als flitser voor selfies.

Symbool voor de sluiterknop

Burst: probeert u een foto te maken, maar blijft uw onderwerp niet stilstaan? Probeer dan de burstmodus. Tik op de sluiterknop en houd deze ingedrukt. In de burstmodus wordt een hele serie foto's kort na elkaar gemaakt, zodat u de mooiste kunt kiezen. Sleep op een iPhone 11 of nieuwer de sluiterknop naar links en houd deze ingedrukt om kort na elkaar een hele serie foto's te maken. Laat de knop los om te stoppen.

Symbool voor de zoomknop

Tik op een iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus of iPhone X of nieuwer op '1x' om scherper te zoomen van verder weg. Als u meer dan 2x wilt zoomen of als u het beeld nauwkeurig wilt afstemmen, houdt u '1x' of '2x' ingedrukt om een schuifbalk te zien waarmee u tot 10x kunt inzoomen. Op een iPhone 11 of nieuwer, iPad Pro 12,9-inch (4e generatie) en iPad Pro 11-inch (2e generatie) zoomt u met de ultragroothoekcamera uit tot 0,5x.

Uw foto of video bewerken

Nadat u de foto of video hebt gemaakt, opent u deze in de Foto's-app en tikt u op 'Wijzig'. Nu kunt u deze bijsnijden, de hoek en de belichting aanpassen, een filter toevoegen en andere aspecten aanpassen. Kies een aanpassing, zoals 'Helderheid' of 'Verzadiging' en schuif om de sterkte en intensiteit ervan te wijzigen. Als u niet tevreden bent met de wijzigingen, tikt u op 'Annuleer' om de oorspronkelijke foto of video te herstellen.

iPhone met het fotobewerkingsscherm

Symbool voor de knop 'Pas aan’

Licht en kleur aanpassen

Verbeter de belichting, de verzadiging, het licht, de warmte, de tint en andere aspecten van uw foto's en video's. Gebruik vervolgens de schuifknop om precieze aanpassingen te doen voor elke instelling.

Symbool voor de cameraknop 'Filters'

Filters toepassen

Tik op een van de fotofilters om uw foto een ander kleureffect te geven, zoals 'Levendig' of 'Dramatisch'. Of probeer de klassieke zwart-witstijl zoals Mono en Zilvertint.

Symbool voor de knop om bij te snijden en te draaien

Bijsnijden en rechtzetten

U kunt de hoeken van de rastertool slepen om de foto of video naar eigen inzicht bij te snijden. Draai vervolgens aan het wiel om de foto of video te kantelen of recht te zetten. U kunt uw foto of video ook draaien of spiegelen en het verticale en horizontale perspectief aanpassen.