Als je fout 53 ziet wanneer je je iPhone of iPad bijwerkt of herstelt

Lees hier over fout 53 en wat je moet doen wanneer deze fout op je computer wordt weergegeven.

Over fout 53

Als je je iPhone of iPad probeert bij te werken of te herstellen via de Finder in macOS Catalina 10.15 of nieuwer, via iTunes in macOS Mojave 10.14 of ouder, of via een pc met iTunes, krijg je mogelijk fout 53 te zien op je computer.

Voor gebruikers die fout 53 hebben gekregen vóór februari 2016, heeft Apple een update voor iOS 9.3 uitgebracht waarmee het apparaat kan worden hersteld via een Mac of pc. Volg de stappen in dit artikel om je apparaat te herstellen, zodat je het weer kunt gebruiken. Als je hebt moeten betalen voor een vervanging van het apparaat buiten de garantie in verband met fout 53, kun je contact opnemen met Apple Support om een verzoek om vergoeding te doen.

Wat je moet doen

1. Zorg ervoor dat je Mac de meest recente software-updates heeft. Als je iTunes gebruikt, zorg je ervoor dat je apparaat de nieuwste versie van iTunes heeft.

2. Sluit je apparaat op de computer aan met een USB-kabel.

3. Zoek je apparaat op op je computer.

4. Wanneer je de optie ziet om te herstellen of bij te werken, klik je op 'Werk bij'. Je computer probeert de software opnieuw te installeren en je apparaat te herstellen zonder je gegevens te wissen.1

5. Als je niet voorbij het scherm met het Apple logo komt, start je het apparaat geforceerd opnieuw op2. Wanneer je de optie ziet om te herstellen of bij te werken, klik je op 'Herstel'.

6. Wanneer je het scherm 'Hallo' van je apparaat ziet, volg je de stappen op het scherm om het apparaat te configureren.

• Als je eerder een reservekopie hebt gemaakt van je apparaat, kun je het configureren vanaf de reservekopie.

• Wanneer je het scherm voor Touch ID ziet, tik je op 'Configureer Touch ID later'.

7. Als Touch ID op je apparaat niet werkte voordat je fout 53 aantrof, werkt deze functie nog steeds niet nadat je je apparaat bijwerkt of herstelt. Neem contact op met Apple Support voor meer informatie over serviceopties voor Touch ID.

Als je fout 53 krijgt bij de installatie van iOS 9.3 of nieuwer, controleer je of je computer wel kan communiceren met de servers van Apple, of probeer je een andere computer.

1. Als het herstellen niet kan worden voltooid en je een andere foutcode ziet dan foutcode 53, lees je hier wat je moet doen.

2. Je start een apparaat geforceerd opnieuw op door de sluimerknop en de thuisknop of zijknop tegelijkertijd ingedrukt te houden tot je het Apple logo weer ziet.