'Niet storen' in- of uitschakelen op een iPhone

Met focusinstellingen in iOS 15 en iPadOS 15 of nieuwer kunnen oproepen, waarschuwingen en meldingen stil worden gehouden via 'Niet storen'. Wanneer 'Niet storen' is ingeschakeld, wordt er een maansikkelsymbool weergegeven in de statusbalk en op je toegangsscherm.

'Niet storen' in- of uitschakelen via het bedieningspaneel

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het beginscherm om het bedieningspaneel te openen.

2. Tik op de knop 'Focus' (het maansikkelsymbool). Als je geen maansikkelsymbool ziet, is 'Niet storen' momenteel uitgeschakeld.

In het bedieningspaneel wordt het symbool 'Niet storen' weergegeven wanneer die focusinstelling ingeschakeld is.

3. Tik op 'Niet storen' om de functie in of uit te schakelen.

Je kunt ook aan Siri vragen om 'Niet storen' in of uit te schakelen.

Als je 'Deel op alle apparaten' hebt ingeschakeld in de focusinstellingen, verschijnt er een melding dat 'Niet storen' ook in- of uitgeschakeld wordt op je andere Apple apparaten.

Meer informatie over focusinstellingen

Overschakelen naar een toegangsscherm waarvoor 'Niet storen' niet is ingeschakeld

In iOS 16 en nieuwer kun je een aangepaste achtergrond voor een toegangsscherm koppelen aan een focus, bijvoorbeeld 'Niet storen'. Wanneer je die achtergrond voor je je toegangsscherm kiest, wordt de daaraan gekoppelde focus automatisch ingeschakeld.

1. Tik op het toegangsscherm van de iPhone en houd de afbeelding ingedrukt om je achtergrondgalerie te openen. Als je Face ID niet hebt ingeschakeld, voer je je toegangscode in.

2. Swipe totdat je bij een achtergrond komt die niet is gekoppeld aan 'Niet storen'.

Voeg een gekoppelde focus toe, of een focusinstelling die ingeschakeld moet worden wanneer je een specifieke achtergrond gebruikt.
  3. Tik op de achtergrond om deze in te stellen als je huidige toegangsscherm.

Focusinstellingen kunnen alleen aan een achtergrondafbeelding worden gekoppeld in iOS 16 en nieuwer. Meer informatie over achtergronden.

De instellingen voor 'Niet storen' wijzigen

1. Tik in de Instellingen-app op 'Focus'.

2. Tik op 'Niet storen'.

3. Tik op de functie die je wilt aanpassen:

In de instellingen voor 'Niet storen' kun je personen of apps kiezen waarvan je toch meldingen wilt ontvangen wanneer je deze focusinstelling inschakelt.

Met 'Sta meldingen toe' kun je mensen of apps toevoegen waarvan je toch meldingen wilt ontvangen wanneer je 'Niet storen' inschakelt.

Met 'Pas schermen aan' kun je een toegangsscherm of beginscherm kiezen waarop 'Niet storen' kan worden ingeschakeld.

Met 'Stel een schema in' kun je de tijden instellen in waarop 'Niet storen' dagelijks wordt in- en uitgeschakeld.

Met 'Focusfilters' kun je aanpassen hoe bepaalde apps en iPhone-functies zich gedragen wanneer je 'Niet storen' inschakelt.