Een terugbetaling aanvragen voor apps of materiaal die je van Apple hebt gekocht

Sommige aankopen in de App Store, iTunes Store, Apple Books of andere Apple voorzieningen komen mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling. Je kunt een terugbetaling aanvragen op elk apparaat met een webbrowser.

Een terugbetaling aanvragen

1. Log in bij reportaproblem.apple.com.

2. Tik of klik op 'Ik wil graag' en kies vervolgens 'Om restitutie verzoeken'.

iPhone met de website voor het melden van een probleem waar je een terugbetaling kunt aanvragen. Nadat je 'Om restitutie verzoeken' hebt gekozen, kies je de reden waarom je de terugbetaling aanvraagt.
  3. Kies de reden waarom je een terugbetaling wilt en kies 'Volgende'.

4. Kies de app, het abonnement of een ander item en kies 'Verstuur'. Als er kosten in rekening zijn gebracht voor een abonnement dat je niet meer wilt hebben, kun je ook het abonnement opzeggen.

Wacht 24 tot 48 uur op een update van je verzoek

Nadat je verzoek door Apple is goedgekeurd, kan het nog enige tijd duren voordat het geld via je betaalmethode is terugbetaald. Lees hoe je de status van je terugbetalingsverzoek controleert.

Als je de kosten niet kunt vinden op reportaproblem.apple.com

Controleer of de aankoop misschien met een andere account is gedaan.

1. Zoek in je e-mail naar de woorden 'ontvangstbewijs van Apple' of 'factuur van Apple'.

2. Zoek naar een ontvangstbewijs dat overeenkomt met het bedrag waarvoor je een terugbetaling wilt aanvragen.

3. Kijk op de factuur wat er is gekocht en welke Apple ID daarbij is gebruikt.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Zodra je het ontvangstbewijs hebt gevonden, probeer je deze stappen:

• Als het ontvangstbewijs voor iemand uit je 'Delen met gezin'-groep is en jij het gezinshoofd bent, kun je nog steeds een terugbetaling aanvragen op reportaproblem.apple.com. Tik of klik op de Apple ID-knop en kies 'Alles'. Je ziet nu alle aankopen die bij je gedeelde betaalmethode in rekening zijn gebracht.

• Als het ontvangstbewijs voor een andere Apple ID is, log je met die Apple ID in bij reportaproblem.apple.com.

Als je geen ontvangstbewijs kunt vinden, probeer je deze stappen:

Wat er in aanmerking komt voor terugbetaling, kan per land of regio verschillen. Raadpleeg de algemene voorwaarden van Apple Media Services voor meer informatie. In landen en regio's met bescherming door consumentenwetgeving behouden gebruikers hun rechten onder deze bescherming. In Australië en Nieuw-Zeeland behouden consumenten hun rechten onder de toepasselijke wet- en regelgeving inzake consumentenbescherming.

Als je meer wilt weten over terugbetalingsverzoeken of andere terugbetalingen die je niet via reportaproblem.apple.com kunt aanvragen, kun je contact opnemen met Apple Support.