Als je iPhone of iPad is zoekgeraakt of gesloten

Als je je iPhone bent kwijtgeraakt of denkt dat deze gestolen kan zijn, kan 'Zoek mijn' helpen het apparaat, de accounts en persoonsgegevens te beschermen.

Markeren als Verloren op iCloud.com/find om het apparaat te vergrendelen

Om je aan te melden bij iCloud.com/find, hoef je geen verificatiecode in te voeren. Zo kun je 'Zoek apparaten' gebruiken, zelfs als je vertrouwde apparaat is zoekgeraakt of gestolen.

Als je wordt gevraagd om een verificatiecode in te voeren nadat je je hebt aangemeld met je Apple ID en wachtwoord, selecteer je in plaats daarvan de knop 'Zoek apparaten'.

Wanneer je je iPhone of iPad als verloren markeert, wordt het apparaat in de verloren-modus gezet. Het apparaat wordt vergrendeld met een toegangscode, betaalkaarten en passen die je met Apple Pay gebruikt, worden opgeschort en je kunt een telefoonnummer en bericht weergeven voor het geval iemand je apparaat vindt.

1. Meld je aan bij iCloud.com/find.

2. Selecteer je iPhone of iPad. Indien beschikbaar, zoomt de kaart in op de locatie van het apparaat.

3. Selecteer 'Geef op als verloren' en volg de instructies op het scherm om een telefoonnummer en bericht achter te laten.

4. Selecteer 'Activeer' om de iPhone of iPad te vergrendelen met de bestaande toegangscode. Als je geen toegangscode hebt ingesteld, wordt je gevraagd er een aan te maken.

Meer informatie over het gebruik van de verloren-modus op iCloud.com

Als 'Zoek mijn' niet was ingeschakeld voor het apparaat op het moment dat deze is zoekgeraakt of gestolen, verschijnt het niet op iCloud.com/find of in de Zoek mijn-app en kun je het niet als verloren markeren of op afstand wissen. Om je persoonlijke gegevens te beschermen, moet je je aanmelden bij appleid.apple.com en je Apple ID-wachtwoord meteen wijzigen.

Je iPhone of iPad zoeken

• Wanneer je je iPhone of iPad selecteert, zoomt de kaart in op de locatie.

• Als je iPhone of iPad is gestolen of als deze op de kaart verschijnt op een locatie die je niet herkent (zoals een onbekend adres), probeer dan niet zelf het apparaat terug te krijgen. Meld het in plaats daarvan aan de lokale politie.

Als je 'Bescherming voor gestolen apparaat' hebt ingeschakeld voor de iPhone

• Als je iPhone zich niet op een bekende locatie bevindt, moet je je authentiseren met Face ID of Touch ID om de verloren-modus uit te schakelen.

• Als jij of iemand anders op een onbekende locatie je Apple ID-wachtwoord op je iPhone probeerde te wijzigen, verschijnt je iPhone mogelijk niet op de kaart op iCloud.com/find. Je kunt het apparaat nog steeds markeren als verloren om het te vergrendelen.

Lees meer over 'Bescherming voor gestolen apparaat' voor iPhone

Andere manieren om je iPhone of iPad te vinden

Als je een ander Apple-apparaat hebt, kun je de Zoek mijn-app gebruiken om je iPhone of iPad te vergrendelen en je te helpen deze te vinden. Dit apparaat moet wel zijn aangemeld met je Apple ID of toebehoren aan een lid van je groep Delen met gezin.

No alt supplied for Image

Apple Watch gebruiken

Denk je dat je iPhone in de buurt is? Als je een Apple Watch hebt, open je het bedieningspaneel en tik je op de Ping mijn iPhone-knop. Je kunt tikken om een geluid op je iPhone af te spelen of de knop ingedrukt houden om de iPhone-zaklamp te laten knipperen, en je kunt zelfs een routebeschrijving naar de locatie van de telefoon rechtstreeks op je watch krijgen.*

No alt supplied for Image

De Zoek mijn-app op een ander apparaat gebruiken

Als je een ander Apple apparaat hebt waarop je bent aangemeld met je Apple ID, gebruik je 'Zoek mijn' op dat apparaat om je iPhone of iPad te vinden.

Zoek mijn op andere Apple apparaten gebruiken

No alt supplied for Image

Een apparaat van een familielid gebruiken

Als je deel uitmaakt van een Delen met gezin-groep, kunnen je apparaten in Zoek mijn op de apparaten van je gezinsleden verschijnen.

Een iPhone van een familielid gebruiken

*Om Nauwkeurig zoeken te gebruiken voor een routebeschrijving naar de iPhone met de Ping mijn iPhone-knop, heb je Apple Watch Series 9 of Apple Watch Ultra 2 en iPhone 15 of hoger nodig. Als je Apple Watch zich in de energiebesparingsmodus bevindt, kun je Nauwkeurig zoeken niet gebruiken om een routebeschrijving naar de iPhone te krijgen met de Ping mijn iPhone-knop.

Als je iPhone of iPad permanent verloren is of is gestolen

Als je iPhone of iPad is zoekgeraakt en je deze niet meer kunt terugvinden, of als je apparaat is gestolen, volg je deze extra stappen om je accounts en persoonlijke informatie te beschermen en je apparaat te vervangen (indien van toepassing).

Je zoekgeraakte iPhone of iPad melden

• Meld het aan de lokale politie. Zij kunnen het serienummer van je iPhone of iPad opvragen dat je kunt vinden ondanks dat je het apparaat niet hebt.

• Neem contact op met je mobiele aanbieder om je vermiste iPhone te melden, hen te vragen je account uit te schakelen en een claim in te dienen als je iPhone gedekt is door het abonnement van je mobiele aanbieder.

Meer informatie over het vinden van het serienummer van je apparaat

Je accountgegevens wijzigen

• Je Apple ID-wachtwoord wijzigen: meld je aan bij appleid.apple.com en kies vervolgens voor Login en beveiliging. Selecteer 'Wachtwoord' en volg de instructies op het scherm.

• Verwijder je iPhone of iPad uit je Apple ID en van je vertrouwde apparaten: log in bij appleid.apple.com en kies je vervolgens Apparaten in de navigatiekolom. Selecteer je apparaat, scrol omlaag en selecteer 'Verwijder uit account'.

• Als je een claim voor Diefstal en verlies hebt ingediend bij AppleCare+, verwijder je de iPhone niet uit je Apple ID (of 'Zoek mijn') totdat je claim volledig is goedgekeurd.

• Als je 'Bescherming voor gestolen apparaat' hebt ingeschakeld voor je vermiste iPhone, kun je bepaalde accountinformatie mogelijk niet bijwerken via internet (zoals het wijzigen van je Apple ID-wachtwoord of het verwijderen van je apparaat uit je Apple ID). Om deze accountwijzigingen aan te brengen, kun je een andere vertrouwde iPhone, iPad of Mac gebruiken.

Je iPhone of iPad op afstand wissen

• Voordat je je apparaat wist, moet je ervoor zorgen dat je alles in het werk hebt gesteld om het te vinden. Het wissen van je apparaat kan niet ongedaan worden gemaakt.

• Je kunt je apparaat op afstand wissen met de Zoek mijn-app of op iCloud.com/find.

• Als je apparaat iOS 15 of hoger of iPadOS 15 of hoger heeft, kun je nog steeds 'Zoek mijn' of iCloud.com/find gebruiken om het te vinden nadat je het hebt gewist.

• Als je AppleCare+ met Diefstal en verlies hebt, verwijder je het apparaat niet uit 'Zoek mijn' of je Apple ID, zelfs niet als je het op afstand wist.

Je iPhone of iPad op afstand wissen

Claim indienen bij AppleCare+ met Diefstal en verlies

Als je iPhone wordt gedekt door AppleCare+ met Diefstal en verlies, dien je een claim in voor een iPhone-vervanging.

Verwijder je iPhone niet uit Zoek mijn of je Apple ID totdat je claim volledig is goedgekeurd.

AppleCare+ met Diefstal en verlies is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.