Systeeminformatie Help

Welkom bij Systeeminformatie

Je kunt hardware-, netwerk- en softwarespecificaties, de garantiestatus en aanbevelingen voor het vrijmaken van schijfruimte bekijken.

In het overzichtsvenster in Systeeminformatie vind je de belangrijkste hardware- en softwarespecificaties en het serienummer van je Mac.
Gedeelte met hardwarespecificaties in een systeemoverzicht.

Compatibiliteit controleren

Controleer voordat je nieuwe hardware of software koopt of deze wel werkt met de Mac. Dit kun je doen door de vereisten van het onderdeel te vergelijken met de gegevens in het systeemoverzicht. Kies in Systeeminformatie 'Archief' > 'Toon systeemoverzicht'.

Het paneel 'Service' in Systeeminformatie, met de serviceopties van AppleCare.

De garantiestatus controleren

Je hoeft niet naar een Apple Store te gaan om de garantiestatus van je Mac te bekijken of om te weten te komen of je AppleCare-dekking kunt aanschaffen. Kies gewoon Apple-menu > 'Over deze Mac', klik op 'Service' en klik vervolgens op 'Controleer mijn dekkingsstatus voor service en ondersteuning'.

Het paneel 'Opslag' in Systeeminformatie, met een grafische weergave van de opslagruimte.

Je schijf opruimen

Bekijk een grafische weergave om snel een idee te krijgen van welke onderdelen ruimte innemen op je Mac. Kies Apple-menu > 'Over deze Mac' en klik op 'Opslag'. Klik op 'Beheer' om aanbevelingen te krijgen voor het vrijmaken van schijfruimte.

Het dialoogvenster 'Weet je zeker dat je de prullenmand automatisch wilt legen?' in het venster 'Aanbevelingen'.

Nooit meer de prullenmand hoeven legen

Je kunt de onderdelen in de prullenmand automatisch na 30 dagen laten weggooien en zo kostbare schijfruimte vrijmaken. Kies 'Venster' > 'Opslagbeheer' en klik op 'Schakel in'.