Gebruikershandleiding Opdrachten

Met Opdrachten in iOS 12 kun je met slechts één tikje of een vraag aan Siri snel iets in een app doen. Op je iOS-apparaat staan al opdrachten die je kunt uitvoeren, maar daarnaast kun je met de Opdrachten-app ook je eigen opdrachten maken. Door meerdere stappen binnen verschillende apps met elkaar te combineren, worden dagelijkse taken eenvoudiger dan ooit.

Wat is een opdracht?

Met een opdracht kun je snel een of meer handelingen in bepaalde apps uitvoeren. Met de Opdrachten-app kun je zelf opdrachten met meerdere stappen maken. Je kunt bijvoorbeeld een opdracht "Dagje surfen" aanmaken om te zien wat de surfvoorspellingen zijn, om de verwachte aankomsttijd op het strand aan te geven en om je afspeellijst met favoriete surfmuziek te starten.

Werking van opdrachten

Wat is een taak?

Een taak – een bouwsteen van een opdracht – is één stap binnen een handeling. Door taken met elkaar te combineren, creëer je opdrachten die zowel met de apps en het materiaal op je iOS-apparaat, als met voorzieningen en materiaal op het internet werken. Elke opdracht bestaat uit een of meer taken.

Je eigen opdracht aanmaken

Waar kan ik opdrachten vinden?

In de galerie vind je een verzameling creatieve en handige opdrachten. Neem eens een kijkje in de galerie om te zien wat je met opdrachten kunt doen en hoe je ze maakt. Als je in de galerie een opdracht tegenkomt die je goed kunt gebruiken, tik je erop om deze aan je bibliotheek toe te voegen en verder op je wensen af te stemmen.

De galerie verkennen

Om door de gebruikershandleiding voor Opdrachten te bladeren, klik je op 'Inhoudsopgave' boven aan de pagina.