Touch Bar

Deze functie is op sommige Mac-computers beschikbaar. Je kunt gangbare bewegingen (zoals tikken of vegen) direct op de Touch Bar uitvoeren om instellingen te wijzigen, Siri te gebruiken, functietoetsen te gebruiken of taken in programma's uit te voeren.

Een toetsenbord met bovenaan een Touch Bar; Touch ID bevindt zich aan de rechterkant van de Touch Bar.

De Touch Bar geeft ook toegang tot Touch ID. Hiermee kun je je Mac en bepaalde onderdelen die met een wachtwoord zijn beveiligd ontgrendelen. Ook kun je Apple Pay gebruiken om aankopen te doen op het internet of bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store.

Met de Control Strip aan de rechterkant van de Touch Bar kun je onder andere de helderheid en het volume instellen en Siri vragen stellen. Je kunt de Control Strip uitbreiden met extra instellingen en functies, zoals Mission Control en Launchpad.

De Touch Bar, met aan de linkerkant knoppen die per programma of taak van functie veranderen en aan de rechterkant de Control Strip die is samengevouwen.

De functies van de andere knoppen in de Touch Bar zijn afhankelijk van het programma dat je gebruikt of de taak die je uitvoert. Zo ziet de Touch Bar er bijvoorbeeld uit wanneer je een e-mail typt in het programma Mail:

De Touch Bar met (van links naar rechts) de volgende knoppen voor het programma Mail: emoji, kleuren, vet, cursief, onderstrepen, uitlijning, lijsten en suggesties tijdens typen.

Zie het Apple Support-artikel Touch Bar gebruiken op een MacBook Pro voor meer informatie over de Touch Bar.