macOS High Sierra

Een Live Photo bewerken

Bewerkingen die je in een Live Photo aanbrengt, worden toegepast op zowel de foto als de video van de Live Photo (behalve als je de hulpmiddelen 'Retoucheer', 'Rode ogen' en 'Markering' gebruikt; hiermee wordt alleen de foto bewerkt). Je kunt de lengte van de video inkorten, het geluid in- of uitschakelen, de foto (of hoofdfoto) wijzigen die je voor de Live Photo ziet, herhaal- en stuitereffecten toevoegen en lange belichting simuleren.

Open Foto's

1. Klik dubbel op een Live Photo en klik vervolgens op 'Bewerk' in de knoppenbalk.

2. Gebruik de bewerkingshulpmiddelen om wijzigingen aan te brengen.

3. Om het afspelen van de Live Photo te wijzigen, klik je op 'Pas aan' in de knoppenbalk en voer je een of meer van de volgende stappen uit:

Een Live Photo in de bewerkingsweergave met een schuifknop eronder met de beelden van de foto. De Live Photo- en luidsprekerknoppen staan links van de schuifknop. Rechts bevindt zich een venstermenu om effecten voor herhalen, stuiteren en lange belichting toe te voegen.
    • De lengte van de video inkorten: Sleep de uiteinden van de schuifknop om in te stellen waar de video begint en eindigt.

• Het geluid in- of uitschakelen: Klik op de luidsprekerknop.

• Een videobeeld selecteren als hoofdfoto: Sleep de schuifknop naar het gewenste beeld en klik vervolgens op 'Maak hoofdfoto'.

• Een herhaal- of stuitereffect aan de Live Photo toevoegen of lange belichting simuleren: Klik op het venstermenu 'Live' en kies het gewenste effect.

• De Live Photo omzetten in een gewone foto: Klik op de Live Photo-knop  onder in het venster.

Nadat je een Live Photo hebt bewerkt, kun je deze weer in de oorspronkelijke staat herstellen door op 'Herstel origineel' te klikken.