macOS High Sierra

Waar zijn mijn foto's?

Foto's en video's die je in Foto's importeert, worden standaard bewaard in de Foto's-bibliotheek op de Mac.

Als je echter onderdelen importeert van een opslagapparaat of uit een andere map op je Mac, kun je de onderdelen op hun oorspronkelijke locatie laten staan, zodat ze geen extra ruimte innemen op je Mac. Zolang het apparaat of de map vanuit Foto's toegankelijk is, kun je deze onderdelen weergeven en bewerken in het Foto's-venster, zoals je anders ook zou doen. (Bestanden die buiten je Foto's-bibliotheek worden bewaard, worden ook wel referentiebestanden genoemd.)

Hoewel het bewaren van bestanden buiten je Foto's-bibliotheek handig is om ruimte op je Mac te besparen, moet je wel rekening houden met het volgende:

• Als je iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden de foto's en video's buiten je Foto's-bibliotheek niet in je iCloud-fotobibliotheek bewaard. Je hebt dus geen toegang tot deze bestanden via een andere Mac of een ander apparaat waarop je iCloud-fotobibliotheek gebruikt.

• Als je het apparaat waarop de bestanden staan loskoppelt of de naam of locatie van de bestanden in de Finder wijzigt, kunnen de foto's niet meer worden gevonden, waardoor je ze niet meer kunt gebruiken in het programma Foto's.

Opmerking: Als je iCloud-fotobibliotheek gebruikt, kun je ook ruimte besparen door in het voorkeurenvenster van iCloud de optie Optimaliseer Mac-opslag in te schakelen. Waar nodig worden er dan kleinere fotobestanden op je Mac geplaatst. De originele foto's en video's blijven vanuit iCloud beschikbaar op je Mac, maar de Foto's-bibliotheek op je Mac neemt minder ruimte in beslag.

Open Foto's