knoppenbalk

De knoppenbalk is de rij met knoppen in het Pages-venster boven je document. Klik op de knoppen om bijvoorbeeld opties weer te geven voor het invoegen van objecten zoals vormen, diagrammen en tabellen, om navigatiekolommen te openen en te sluiten, of om paginaminiaturen weer te geven en te verbergen.

De menubalk boven in het scherm met de volgende menu's: Apple, Pages, Archief, Wijzig, Voeg in, Opmaak, Orden, Weergave, Deel, Venster en Help. Eronder is een Pages-document geopend met bovenaan een knoppenbalk met knoppen voor Weergave, Zoom, Voeg pagina toe, Voeg in, Tabel, Diagram, Tekst, Vorm, Media en Opmerking.

Je kunt de knoppenbalk aanpassen door aan te geven welke knoppen moeten worden weergegeven en in welke volgorde. Als een knop die in een instructie wordt genoemd niet zichtbaar is, is die knop mogelijk van de knoppenbalk verwijderd. Je kunt de knop weer toevoegen door de knoppenbalk nogmaals aan te passen.

Als je de knoppenbalk wilt aanpassen, kies je 'Weergave' > 'Pas knoppenbalk aan' (uit het Weergave-menu boven in het scherm).

Tip: In de menubalk boven in het scherm (boven het Pages-venster) staan een paar menu's die dezelfde naam hebben als de knoppen in de knoppenbalk. Deze menu's bevatten niet altijd dezelfde opties als de onderdelen in de knoppenbalk. In de meeste gevallen bevatten de menu's in de menubalk veel meer commando's dan er in de knoppenbalk beschikbaar zijn.