navigatiekolom

De navigatiekolom is het gedeelte rechts van de spreadsheet waarin je het infovenster 'Opmaak' of de regelaars voor 'Organiseer' ziet.

• Notatie: Klik op de opmaakknop in de knoppenbalk om opmaakregelaars weer te geven voor datgene wat in de spreadsheet is geselecteerd, zoals een tabel, een diagram of een vorm. Klik op de tabs boven in de navigatiekolom om meer regelaars te zien.

• Organiseer: Klik op de knop 'Organiseer' in de knoppenbalk om regelaars weer te geven voor het aanmaken van sorteerregels, filters en categorieën voor de spreadsheet.

Als de navigatiekolom aan de rechterkant geopend is en je in de knoppenbalk op de knop voor de actieve regelaars klikt, wordt de navigatiekolom gesloten. Stel bijvoorbeeld dat de opmaakknop  geselecteerd is en de opmaakregelaars in de navigatiekolom worden weergegeven. Als je dan op de opmaakknop klikt, wordt de hele navigatiekolom gesloten. Klik je op de knop 'Organiseer', dan blijft de navigatiekolom geopend en worden de regelaars voor 'Organiseer' weergegeven.