functiekiezer

Met de functiekiezer in Numbers leer je alles over het gebruik van verschillende functies en kun je ook functies voor berekeningen in spreadsheets invoegen.

Om de functiekiezer te openen, selecteer je een tabelcel en typ je vervolgens het isgelijkteken (=). De formule-editor wordt geopend in de tabelcel en de functiekiezer wordt aan de rechterkant van het venster weergegeven (als je de functiekiezer niet ziet, klik je op de opmaakknop in de knoppenbalk).

De functiekiezer met uitleg bij recent gebruikte functies, de knop 'Voeg functie in' en de omschrijving van de functie.