Beheerder

Een gebruiker die andere gebruikers kan toevoegen en beheren, apps kan installeren en instellingen kan wijzigen. De nieuwe gebruiker die je aanmaakt wanneer je de Mac voor het eerst configureert, is een beheerder.

Je Mac kan verschillende beheerders hebben. Je kunt nieuwe beheerders aanmaken en gewone gebruikers beheerdersbevoegdheden geven.

Belangrijk: Het wordt je afgeraden om automatisch inloggen in te stellen voor een beheerder. Als je dat wel doet, hoeft iemand de Mac alleen maar opnieuw op te starten om toegang met beheerdersbevoegdheden te krijgen. Je kunt je Mac beveiligen door namen en wachtwoorden van beheerders niet met anderen te delen.