macOS High Sierra

E-mailaliassen gebruiken

E-mailaliassen zijn te vergelijken met bijnamen voor je echte e-mailadres; je echte adres wordt verborgen, zodat het privé blijft. Als je een alias gebruikt om berichten te versturen, zien de geadresseerden de alias in plaats van je echte e-mailadres. Kasper Amstel zou bijvoorbeeld berichten kunnen versturen met de alias webmaster@voorbeeld.org in plaats van met kasper_amstel12@icloud.com.

Open Mail

Een alias aanmaken of wijzigen

1. Kies 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik op 'Accounts'.

2. Selecteer een account en klik op 'Accountinformatie'.

3. Klik op het venstermenu 'E-mailadres', kies 'Wijzig e-mailadressen' en voer een van de volgende stappen uit:

• Een alias toevoegen: Klik op de knop met het plusteken  en typ vervolgens een naam en e-mailadres.

• Een alias wijzigen: Klik op het veld 'Volledige naam' of 'E-mailadres' en wijzig de naam of het e-mailadres.

• Een alias verwijderen: Selecteer een alias en klik op de knop met het minteken .

Een bericht versturen vanaf een alias

• Houd in een nieuw bericht de aanwijzer op het veld 'Van', klik op het venstermenu dat verschijnt en kies een e-mailalias.