Touch Bar

Een functie die op sommige Mac-computers boven aan het toetsenbord beschikbaar is. Met de Touch Bar kun je gangbare gebaren (zoals tikken of vegen) uitvoeren om instellingen te wijzigen, Siri te gebruiken, functietoetsen te gebruiken of taken in apps uit te voeren. Op sommige Mac-modellen bevat de Touch Bar een Escape-knop aan de linkerkant.

De Touch Bar boven aan het toetsenbord.

Standaard wordt in de Touch Bar de Control Strip weergegeven waarmee je onder andere de helderheid en het volume kunt instellen en Siri vragen kunt stellen. Je kunt de Control Strip uitbreiden met extra instellingen en functies, zoals Mission Control en Launchpad, en zelfs aanpassen.

De Touch Bar, met aan de linkerkant knoppen die per app of taak verschillen en aan de rechterkant de Control Strip die is samengevouwen.

De functies van de andere knoppen in de Touch Bar zijn afhankelijk van de app die je gebruikt of de taak die je uitvoert. Zo ziet de Touch Bar er bijvoorbeeld uit wanneer je een e-mail opstelt in de app Mail:

De Touch Bar met (van links naar rechts) de volgende knoppen voor de app Mail: emoji, kleuren, vet, cursief, onderstrepen, uitlijning, lijsten en suggesties tijdens typen.

Zie het Apple Support-artikel De Touch Bar op de MacBook Pro gebruiken.