macOS High Sierra

Toegang tot je Mac via Remote Desktop toestaan

Met 'Extern beheer' in het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren kun je toestaan dat anderen via Remote Desktop toegang tot jouw computer hebben.

1. Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren (kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen') en schakel het aankruisvak 'Extern beheer' in.

Als je daarom wordt gevraagd, selecteer je de taken die externe gebruikers mogen uitvoeren. Als dit niet wordt gevraagd, klik je op 'Opties' om taken te selecteren.

Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren

2. Voer een van de volgende stappen uit:

• Selecteer 'Alle gebruikers' als iedereen met een gebruikersaccount op je Mac je scherm mag delen.

• Selecteer 'Alleen deze gebruikers', klik op de knop met het plusteken  en selecteer de gebruikers waarmee je je Mac wilt delen.

3. Klik op 'Computerinstellingen' en selecteer de gewenste opties voor je Mac. Als personen verbinding maken met een VNC-viewer, moet je een wachtwoord instellen.

Apple Remote Desktop is verkrijgbaar in de App Store. Zie Remote Desktop Help voor hulp bij het configureren en gebruiken van Apple Remote Desktop.

Open de App Store