macOS High Sierra

Recent gebruikte programma's, bestanden en servers bekijken

Je recent gebruikte programma's, bestanden en servers worden weergegeven in het Apple-menu. Via het menu kun je snel een programma of bestand opnieuw openen of opnieuw verbinding maken met een server.

Onderdelen opnieuw openen

• Een programma of bestand opnieuw openen: Kies Apple-menu > 'Recente onderdelen' en kies het onderdeel uit het gedeelte 'Programma's' of 'Documenten'.

• Opnieuw verbinding maken met een server: Kies Apple-menu > 'Recente onderdelen' en kies vervolgens de server uit het gedeelte 'Servers' van het submenu.

Het aantal weergegeven onderdelen wijzigen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Algemeen'.

Open het paneel 'Algemeen' in Systeemvoorkeuren

2. Klik op het venstermenu 'Recente onderdelen' en kies een getal.

Om alle onderdelen uit het menu 'Recente onderdelen' te verwijderen, kies je Apple-menu > 'Recente onderdelen' > 'Wis menu'.