macOS High Sierra

De internetverbinding op je Mac delen

Je kunt de internetverbinding op je Mac delen met andere gebruikers in het lokale netwerk.

1. Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren (kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen').

Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren

2. Schakel het aankruisvak 'Internetdeling' in.

3. Klik op het venstermenu 'Deel de verbinding via' en kies de internetverbinding die je wilt delen. Als je bijvoorbeeld verbinding met het internet hebt via Ethernet, kies je 'Ethernet'.

4. Geef in de lijst 'Met computers die gebruikmaken van' aan hoe je de internetverbinding wilt delen. Als je de internetverbinding bijvoorbeeld wilt delen via wifi, selecteer je 'Wifi'.

Als je je internetverbinding deelt via wifi, schakel je het aankruisvak 'Internetdeling' uit, klik je op 'Wifiopties', geef je het netwerk een naam en wachtwoord en schakel je tot slot het aankruisvak 'Internetdeling' weer in.

WAARSCHUWING: Als voor de internetverbinding en het lokale netwerk dezelfde poort wordt gebruikt (bijvoorbeeld Ethernet), moet je nagaan of het inschakelen van internetdeling geen ongewenste effecten geeft. In sommige gevallen kan het delen van je internetverbinding de werking van het netwerk verstoren. Als je bijvoorbeeld een kabelmodem gebruikt, kan het gebeuren dat je ongewild de netwerkinstellingen van andere internetgebruikers wijzigt. Je internetaanbieder kan in een dergelijke situatie besluiten je account op te zeggen.